Teknoloji

Ikea akıllı perdesinin piyasaya çıkışını erteledi

ikea

Ikea akıllı perdesinin piyasaya çıkışını 2019’un ilerleyen dönemlerine ertelediğini açıkladı. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, yazılımın geliştirilmesi amacıyla bu kararın alındığı belirtildi. Akıllı perdenin şubat ayında Avrupa’da ve 1 Nisan’da da ABD’de satışa sunulması planlanıyordu. İsveçli mobilya devi, erteleme kararıyla akıllı perdenin daha gelişmiş işlevlere sahip olabileceğinin altını çiziyor.

Ikea’dan yapılan açıklamada, erteleme sayesinde perdenin “akıllı” özelliklerinin de çıkışta hazır olacağı belirtiliyor. Ev sahipleri, bu özellikleri Ikea Trådfri adını taşıyan akıllı ev uygulamasıyla kontrol edebilecek. Buna ek olarak; dijital asistanlar Alexa, Siri ve Google Asistan’a verilecek sesli komutlarla da perde yönetilebilecek.

Erteleme kararı üzücü olsa da, Ikea’nın akıllı perdesinin muadillerine kıyasla ucuz olması nedeniyle hâlâ cazip bir seçenek olduğunu belirtmek gerekiyor. Kadrilj adını taşıyan modelin Avrupa’da 99 avrodan başlayan fiyatlarla satılması bekleniyor. Frytur adını taşıyan tam karartma sağlayan modelin ise 119 avrodan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacağı belirtiliyor.

Ikea akıllı perde için kesin bir çıkış tarihi açıklamış değil. Ancak şirketin Fransa ofisi tarafında Twitter aracılığıyla yapılan açıklamada, perdenin ağustosta satışa sunulacağı belirtildi. Dolayısıyla Ikea’nın 2019 sona ermeden pek çok ülkede akıllı perdesini satmaya başlaması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER