Teknoloji

IFTTT üç yeni uygulamayla otomasyon seçeneklerini geliştiryor

ifttt-do-button-200215

İnternet otomasyon servisi IFTTT, tek bir uygulama olmaktan çıkıp bir uygulama ailesine dönüştü. Android ve iOS için üç yeni uygulama duyuran şirket, amiral gemisi uygulamasını da yeniden isimlendirdi. Kimi zaman oldukça kafa karıştırıcı olabilen servisin gündelik kullanıcıya daha anlamlı gelmesi için yapılan değişikliklerle ortaya çıkan uygulama sayısının çokluğunun ters bir etki yaratması da muhtemel gözüküyor.

IFTTT farklı internet servisleri ve cihazlar arasında bağlantı oluşturmak amacıyla kurulmuştu. Web servisi ve eşlik eden akıllı telefon uygulaması sayesinde kullanıcılar Instagram’da paylaştıkları fotoğrafların otomatik olarak Dropbox’ta saklanması veya Swarm’daki yer bildirimlerinin kaydının Evernote’da tutulması gibi önceden belirlenmiş komutlar oluşturabiliyordu.

ifttt-do-button-200215-2

Yeni dönemde ise IFTTT bir uygulama seti kimliğine bürünüyor. Kurucuları bu yeni yapılanmayla birlikte IFTTT’nin internet için bir uzaktan kumandaya dönüştüğünü belirtirken, kullanıcıların tek bir dokunuşla ihtiyaç duydukları web servislerinin kontrolünü alabildiklerinin altını çiziyor.

Amiral gemisi uygulamanın adı IFTTT’den IF’e çevirilirken; şirket Do Button, Do Camera ve Do Note adını taşıyan üç yeni uygulamayı da kullanıma sundu. Bu uygulamalardan her biri kullanıcıların sıklıkla faydalandıkları aksiyonları tek dokunuşla tamamlamalarını sağlıyor. Örneğin Do Camera uygulaması, uygulama içinde çekilen fotoğrafları belli bir Facebook albümüne yükleyecek veya bir arkadaşa e-posta olarak gönderecek biçimde programlanabiliyor. Do Note uygulaması ise alınan birkaç satırlık notları Google Takvim etkinliklerine dönüştürebiliyor, Evernote’da saklayabiliyor veya Twitter’da paylaşabiliyor.

Do Button uygulaması ise en sık kullanılan IFTTT tariflerine hızlı erişim sağlıyor. Tıpkı Camera ve Note uygulamalarında olduğu gibi, kullanıcılar maksimum üç eylemi programlayabiliyor. Diğer iki uygulamadan farklı olarak, Do Button Android ve iOS’te bir bileşen formatında da kullanılabiliyor. Böylelikle akıllı termostatlar veya akıllı lambalar birkaç saniye içinde kontrol edilebiliyor.

IFTTT kurucusu ve CEO’su Linden Tibbets, IFTTT’nin insanların dijital dünyayı yönetimine yardım amacıyla kurulduğunu ve bunu gerçekten sezgisel biçimde gerçekleştirdiğini dile getirdi. IFTTT’nin otomasyonu kolay anlaşılır bir hâle sokmasının konseptin ana akıma taşınması yolundaki ilk adım olacağını söyleyen Tibbets, otomasyonun günlük hayattaki etkisinin artacağını belirtti. IFTTT CEO’su platformunun Apple Watch’ta yer alacağını da doğruladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER