Teknoloji

iFixit Android cihazları için özel portal açtı

nexus-9-ifixit-sokme-051114

iFixit sitesini elektronik cihazlar için gerçekleştirdiği sökme ve yeniden birleştirme faaliyetleriyle tanıyoruz. Site ekibi her cihaza tamir edilebilirlik puanı da vermeyi ihmal etmiyor. Şimdiye kadar birçok popüler ürünün iFixit tarafından gerçekleştirilen sökme işlemlerini haberleştirdik.

Bu site kendi tamir işlemlerini kendi başlarına gerçekleştirmek isteyenler için bir numaralı kaynaklardan biri olma özelliğini taşıyor. Site kendi bünyesinde açtığı Android portalıyla Android telefonlarının tamiri için özelleştirilmiş bir kaynak sunuyor.

Portal bünyesinde birçok farklı model ve tamir için yüzlerce kılavuz bulunuyor. Ayrıca iFixit ekibi popüler akıllı telefon ve tabletlerin 12’sine ait parçaları da satıyor.

Öte yandan portalda 250’den fazla telefon ve tablete ait rehberler de bulunuyor. iFixit ABD genelinde 40 üniversitede bulunan teknik yazım öğrencisiyle birlikte çalıştığını ve daha fazla Android tamir rehberi sunacağını kaydetti. Ayrıca çeşitli iş ortaklıklarını yolda olduğunu da işaret etti.

Android portalı sadece telefon ve tabletlerle ilgili değil. Android Wear cihazları ve buna ek olarak Chromecast, Google TV veya Nexus Q gibi Google cihazları için de tamir bilgileri yer alıyor.

Bu arada iFixit kullanıcılara da kendi rehberlerini yazma fırsatı sunuyor. Eğer teknoloji konusunda çok fazla deneyimli değilseniz, iFixit ekibine bağışta bulunarak onları istediğiniz telefon için rehber hazırlamaları noktasında teşvik edebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER