Teknoloji

iChat ile sunulan anında mesajlaşma servis desteği iOS’e gelebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın iOS mobil işletim sisteminde yer alan ve iOS yazılımcısı John Heaton tarafından ortaya çıkarılan bazı kodlar OS X’in popüler iChat istemcisinin yakın gelecekte iOS cihazlarına gelebileceğini gösteriyor. iOS 5 ile birlikte iMessage’ı sunan ve iOS cihazları arasında internet üzerinden mesajlaşmaya bir düzen getiren Apple iChat ile birlikte diğer anında mesajlaşma servislerini de iOS’e doğal bir şekilde entegre etme peşinde olabilir.

Aslında Heaton’ın ortaya çıkardığı kodlar doğrudan iChat ile ilgili değil, ancak AIM ve Jabber gibi üçüncü parti servislerle ilgili diziler bu yönde bir izlenimin uyanmasına neden oluyor. Buna ek olarak iOS 5’in içinde yer alan “IMService” kodu da hem iMessage hem de FaceTime servislerine atıfta bulunuyor. Şu anda iMessage ve FaceTime iOS 5’te farklı uygulamalar olarak faaliyet gösteriyor. FaceTime iPhone’un telefon uygulamasına entegre edilmişken, iPad ve iPod touch için özel FaceTime uygulamaları bulunuyor. iOS 5’in kodunda yer alan bu atıf FaceTime’ın gelecekte iMessage’a entegre edilebileceği şeklinde yorumlanıyor.

Belki de Apple iOS’e iChat uygulaması eklemek yerine bu işletim sisteminde yer alan Mesajlar uygulamasına anında mesajlaşma desteği de ekleyecek. Aslında bu ihtimâl daha mantıklı görünüyor, çünkü bu Apple’ın OS X’te yer alan iChat uygulamasını Mesajlar şeklinde yeniden adlandıracağı, hatta iChat ve FaceTime’ı diğer işletim sistemlerinde de çalıştıracağı şeklinde çıkan dedikodularla da örtüşüyor.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER