Teknoloji

Reklamları Nazi destekçisi içeriklerinin yanında gösterilen IBM, X’e reklam vermeyi kesti

ibm x

IBM X‘e verdiği reklamların Nazi yanlısı içeriklerin yanında gösterilmesi nedeniyle platformdan reklamlarını çekmeye karar verdi. Media Matters isimli izleme grubu, hem IBM’in hem de diğer bazı teknoloji devlerinin X’e verdiği reklamların Nazi yanlısı görseller ve Hitler’i yücelten gönderilerin yanında gösterildiğini belirten bir rapor hazırlamıştı. Bu raporun ardından harekete geçen IBM, reklamlarını çekme kararı aldığını duyurdu.

Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “IBM olarak nefret söylemi ve ayrımcılığa karşı sıfır toleransımız var. Bir yandan bu tamamen kabul edilemez durumu araştırırken, diğer taraftan da X’e verdiğimiz tüm reklamları derhal durdurduk.”

Media Matters’ın hazırladığı raporda adı geçen şirketlerden biri olan Comcast tarafından The Financial Times’a yapılan açıklamada ise konunun incelendiği belirtildi.

X’ten konuyla ilgili olarak Engadget’a gönderilen açıklamada, Media Matters raporuna konu olan gönderilerin artık kazanç sağlamayacağı ve “hassas medya içeriği” etiketiyle gösterileceği belirtildi. Bunun bir reklam için doğru bir etkileşim olmadığını kabul eden X, bahsi geçen gönderinin “yaklaşık 8 bin” görüntüleme aldığının notunu düşmeyi de ihmal etmedi.

IBM X’teki reklamlarını durduran ilk büyük şirket değil

IBM X’teki reklamlarını durduran veya tamamen kesen ilk büyük şirket değil. Bu listeye zaten reklam tarafında sıkıntılı zamanlar yaşayan X için bir problem niteliği taşıdığı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER