Teknoloji

Huawei Y9a tanıtıldı: Helio G80 işlemci, 64 MP kamera

Huawei Y9a hakkındaki sızıntılar bir süre önce etrafta dolaşmaya başlamış ve bu sayede telefonun bazı özellikleri görülmüştü. Akıllı telefon sonunda resmi olarak gözler önüne çıktı.

Y9a, 6.63 inç büyüklüğünde çentiksiz bir LCD ekrana sahip. Bu ekran kullanıcılarına 2400 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in Helio G80 işlemcisi bulunuyor. Y9a kutusundan Android 10 üstüne kurulu EMUI 10.1 kullanıcı arayüzüyle çıkacak. Huawei’nin diğer yeni telefonlarında olduğu gibi, Y9a’da da Google servisleri bulunmuyor. Kullanıcıların uygulamalarını Huawei AppGallery üzerinden indirmesi gerekiyor.

Y9a, 128 GB dahili depolama alanına sahip. Bellek kapasitesi konusunda ise kullanıcıların önünde 6 ve 8 GB olmak üzere iki seçenek mevcut. Ancak 8 GB RAM seçeneği sadece Asya-Pasifik ve Orta Doğu bölgeleriyle Orta Asya’daki bazı ülkelerde kullanıcılara sunulacak.

Huawei Y9a’da toplamda beş adet kamera bulunuyor. 16 megapiksel çözünürlüklü ön kamera, üst kenardaki açılır mekanizmada yer alıyor. Arka tarafta ise ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel derinlik sensörü ve 2 megapiksel makro kamera sistemi tamamlıyor. Telefonda videolar için elektronik görüntü sabitleme özelliği de yer alıyor.

huawei y9aAkıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 22.5W şarj desteğine sahip 4300 mAh kapasiteli pili veriyor. Ancak Afrika’da, Orta Doğu’da ve bazı Orta Asya ülkelerinde cihaz 4200 mAh pil ve 40W şarj desteğiyle satılacak.

Huawei Y9a, kenarına yerleştirilmiş bir parmak izi tarayıcısına sahip. USB-C girişi ve 3.5 mm. kulaklık jakının bulunduğu telefonda Uzay Gümüşü, Sakura Pembesi ve Gece Yarısı Siyahı adını taşıyan üç renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefonun Orta Doğu bölgesindeki satışları gelecek hafta başlayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER