Teknoloji

Huawei Watch Ultimate tanıtıldı: Şık tasarım ve üst sınıf dayanıklılık bir arada

huawei watch ultimate
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Watch Ultimate adını taşıyan yeni akıllı saatini P60 serisiyle birlikte gözler önüne çıkardı. Şirketin akıllı saat portföyünde GT 3 Pro’nun üstünde konumlanan Watch Ultimate, daha dayanıklı bir tasarıma sahip olmasıyla dikkat çekiyor. 100 metreye kadar suya dayanıklı olan akıllı saat, profesyonel dalgıçlar için de uygun bir cihaz hâline geliyor.

Watch Ultimate, 1.5 inç büyüklüğünde yuvarlak LPTO AMOLED ekrana sahip. Bu ekranın yenileme hızı 1 ila 60 Hz arasında değişiyor. Saate ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 530 mAh kapasiteli pili veriyor. Huawei’den yapılan açıklamaya göre, bu pil standart kullanıcılar için 14 güne varan bir kullanım süresi sağlıyor. Fiziksel aktivitesi yüksek kullanıcılar içinse bu süre 8 güne iniyor.

Akıllı saat Qi kablosuz şarj desteğiyle geliyor. Saatin pili tamamen boşken 60 dakika içinde yüzde 100 oranında dolduruluyor. Kalp atış hızını takip edebilen ve kandaki oksijen seviyesini ölçebilen Watch Ultimate, EKG de çekebiliyor.

huawei watch ultimate

Huawei Watch Ultimate’ın kasası 16 suya dayanıklı yapı barındırıyor. Böylelikle saat derin denizlerdeki yüksek basınçta bile çalışmayı sürdürebiliyor. ISO 22810 suya dayanıklılık standart ve EN13319 cihaz ekipman standart testlerinden geçen akıllı saat, 110 metre derinlikte veya 10 ATM basınç altında 24 saat boyunca çalışmaya devam edebiliyor.

Huawei’nin yeni akıllı saati “Keşif Modu” isimli bir özellik de sunuyor. Doğayı keşfetmeyi seven kullanıcılar için tasarlanan bu özellik, çift frekans beş sistemli GNSS konumlandırma özelliğinden yararlanarak sürekli şekilde doğru haritalama desteği sağlıyor. Buna ek olarak, kullanıcılar yabanda dolaşırken kendilerine yardımcı olabilecek noktalar da belirleyebiliyor. Keşif Modu aktifken kandaki oksijen seviyesi de sürekli olarak takip ediliyor.

huawei watch ultimate

Akıllı saat, zirkonyum tabanlı likit metal bir kasaya sahip. Saat için hazırlanan kayışlardan birisi de hidrojenlenmiş nitril kauçuktan üretilmiş. Seramik çerçeveyle sarılan ekran, safir cam ile korunuyor.

Huawei Watch Ultimate ne zaman satışa sunulacak?

Huawei Watch Ultimate, Avrupa’da 3 Nisan’da satışa sunulacak. Ancak akıllı saatin Avrupa fiyatı konusunda henüz bilgi verilmiş değil. Saatin kauçuk kayışlı versiyonu Çin’de 5999 yuan (16 bin 728 TL) karşılığında satılacak. Metal kayışlı versiyon içinse 6999 yuan (19 bin 516 TL) ödemek gerekecek.

İLGİLİ HABERLER