İncelemelerManşetler

Huawei Watch GT Runner İncelemesi

Huawei Watch GT Runner inceleme yazısı ve videosunda Huawei'nin koşu odaklı en son akıllı saati ile ilgili özellikler ve yorumlar var.
huawei watch gt runner inceleme

huawei watch gt runner satın alHuawei Watch GT Runner
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Huawei akıllı saat piyasasında epey aktif olan üreticilerden bir tanesi. Özellikle 2021’in sonlarında çıkan Watch GT 3; tasarım, özellikler ve pil ömrü bakımından epey doyurucu bir akıllı saat oldu ve bizim de beğenimizi kazandı. Bununla birlikte herkes Watch GT 3’ü, her ne kadar bu akıllı saat suya ve toza dayanıklı, sağlam bir kasayla geliyor olsa da, koşu ve bunun gibi yoğun sporlarda kullanım için uygun görmeyebilir. Sporda kullanım için ekstra kayış edinmeniz ve sıklıkla değiştirmeniz gerekecektir. Huawei, böyle düşünceye sahip olanlar için spora daha uygun kasa ve kayışla gelen, aynı zamanda biraz daha uygun fiyatlı bir GT 3 türeviyle karşımıza çıktı. Türkiye’de yeni piyasaya sunulan Watch GT Runner yoğun efor sarfedilen sporlara, özellikle de adından da anlaşılacağı üzere, koşuya odaklanan bir akıllı saat. Huawei Watch GT Runner inceleme yazısı ve videosunda bu yeni akıllı saat ile ilgili öne çıkan özellikler ve yorumlar yer alıyor.

Huawei Watch GT Runner inceleme: Tasarım

Koşu ve bunun gibi yoğun sporlarla ilgilenen kişiler için üstlerinde taşıdıkları her bir gram ağırlık önemlidir. Ayrıca vücutlarındaki terin dışarı düzgün biçimde atılması, vücudun herhangi bir yüzeyinin bu konuda sorun yaşamaması gerekir. İşte Huawei, Watch GT Runner’ı tasarlarken bu gerçekleri göz önünde bulundurmuş. Karşımızda yine diğer Huawei akıllı saatlerinde olduğu gibi dairesel bir ekran bulunuyor. Watch GT Runner’ın birçok unsur bakımından Watch GT 3’e yakın olduğunu söyleyebiliriz. Aslında onun GT 3’ün bir türevi olduğunu, sporcular için özelleştirildiğini söylesek yanlış olmayacaktır.

huawei watch gt runner inceleme

Watch GT Runner ile Huawei ortaya, sporla aktif biçimde uğraşanların hem egzersiz sırasında hem de günlük hayatlarında veya özel günlerinde bileklerinde rahatlıkla taşıyabilecekleri bir akıllı saat çıkarmış. 46.4 x 46.4 x 11 milimetrelik boyutlarıyla Watch GT 3 ile aynı kalınlığa sahip, ancak biraz daha büyük bir yüzey alanına sahip. Bilekte gayet şık biçimde duruyor, büyük bir alan kaplamıyor. Kalınlığı da makul sınırlar içinde bulunuyor.

Huawei, malzeme seçiminde özenli davranmış, cildin rahat bir şekilde hava almasını, saatin kapladığı alanın teri kolayca dışarı atmasını sağlayacak bir tasarım geliştirmiş. İki saat kulbu, yarış otomobili ızgarasına benzer bir tasarıma sahip. Bu sayede siz koşarken havanın saat kulbundan geçerek saat ile cilt arasında kalan bölüme de girmesi sağlanıyor. Böylelikle saatin altındaki terin de rahatlıkla buharlaşmasına imkan sağlanıyor. Bu durum sadece sizi rahatlatmakla kalmayacak, ayrıca altta bulunan sensörlerin veri izlemesinde meydana gelebilecek rahatsızlıkları veya yanlışları önleyecektir.

huawei watch gt runner inceleme

Saatin önü sağlam camla kaplı. Kenarlarında ise polimer elyaf malzeme kullanılmış. Kullanılan bu polimerik fiber malzeme saati sıradan göstermiyor, Huawei burada ortaya iyi bir iş çıkarmış. Sağ kenarda, üstte bulunan döndürülebilir taç düğmesi ise uçaklarda kullanılan titanyum alaşımdan üretilmiş. Saatin arkasında ise seramik kaplama kullanılmış. Bu malzemelerin seçimi, Watch GT Runner’ın kendisinden biraz daha küçük hacme sahip olan 46mm Watch GT 3’ten daha hafif olmasını sağlıyor. 38.5 gram ile bu boyutlardaki akıllı saat için düşük bir ağırlığın söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.

Saate eşlik silikon kayış ağırlığı küçük bir miktarda artırıyor. Sonuç olarak Watch GT Runner, bilekte rahatlıkla taşınan, hafifliği sayesinde çoğu durumda varlığı unutulan, yoğun sporlarda da rahatsızlık hissi vermeyen bir akıllı saat. Bu özellikleriyle yoğun şekilde spor yapanların memnun kalacağını söyleyebiliriz.

Yukarıda, saatin sağ kenarında döndürülebilir taç düğmenin olduğunu söylemiştik. Bu tuşa bastığınızda saat yüzüne geri dönüyor ya da uygulamalar menüsüne giriş yapabiliyorsunuz. Ayrıca döndürerek sayfa içinde yukarı veya aşağı kaydırma yapabilirsiniz. Altta ise ikinci bir tuş daha var. Dikdörtgen şekilli ve rahatlıkla basılabilen bu tuş hızlı şekilde egzersiz takibi yapmaya yardımcı olacak biçimde Egzersiz uygulamasına açılıyor. Tabii ki, Ayarlar içinden Aşağı düğmesinin hangi iş için kullanılacağını seçme imkanınız var. Farklı uygulamalarda Aşağı düğmesine atanmış çeşitli özelliklerin de bulunduğunu belirtelim. Örneğin bir egzersizi seçtikten sonra takibi başlatmak için bu düğmeye basmalısınız.

huawei watch gt runner inceleme

Sağ kenardaki iki tuşun arasında hoparlör bulunuyor. Bu hoparlör, egzersizler sırasında geçilen sesli komutların duyulmasına yardımcı oluyor. Saatin boyutlarına göre rahatlıkla duyulabilen, temiz ve berrak bir ses çıkışı var. Karşı kenarda ise mikrofon yer alıyor. Hoparlör ve mikrofonun varlığı, bağlı telefona gelen çağrıları Watch GT Runner üzerinden cevaplamanıza ve konuşmanıza izin veriyor.

Saatin seramik kaplı arka yüzeyinde kalp hızı, kanda oksijen düzeyi ve bunun gibi ölçümleri gerçekleştirmeye olanak sağlayan sensörler mevcut. Bunun dışında, spor odaklı bir akıllı saatte bulunmasını beklediğimiz birçok sensör mevcut. Hızlanma, jiroskop, jeomanyetik, ortam ışığı, barometrik basınç, sıcaklık gibi sensörler de Watch GT Runner bünyesinde bulunuyor.

Yoğun sporlar için kullanılan ve terle haşır neşir olan bir akıllı saatin suya dayanıklı olmasını beklersiniz. Bu beklenti boşa çıkmıyor. Akıllı saat IP68 sertifikasına sahip, yani yüksek bir suya ve toza dayanıklılık derecesi var. Ayrıca 5 atmosfer basınca kadar suya dayanıklı, yani 50 metre derinliğe kadar hiçbir şey olmadan kalabiliyor. Bu sayede açık suda veya havuzda yüzme antrenmanlarını Watch GT Runner bileğinizdeyken yapabilirsiniz. Derinlere dalarken de, sınırı geçmeyeceğinizi bildikten sonra bileğinizden çıkarmanıza gerek yok.

Huawei Watch GT Runner inceleme: Donanım, Özellikler ve Pil

Huawei Watch GT Runner, 1.43 inç dairesel AMOLED ekrana sahip. 466 x 466 piksel çözünürlükle birlikte 326 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Bu değerler saatin keskin ve net bir görünüm sunmasına yardımcı oluyor. Yazılar, simgeler ve grafikler net, kaliteli biçimde görüntüleniyor. Parlaklık da yüksek, bu sayede dışarıda antrenman sırasında saatin ekranını rahatlıkla görebilirsiniz. Ayrıca parlaklık, bulunduğunuz ortamdaki ışığa bağlı biçimde otomatik olarak ayarlanıyor. Bu da pil tüketimine katkı anlamına geliyor. AMOLED ekran kullanımı, ekranın saati ve tarihi gösterecek biçimde sürekli açık kalmasına izin veriyor. Bu, pil tüketimine olumsuz etki edecektir, ancak kullanım rahatlığı sizin için önemliyse, şarj konusunda bir sıkıntınız yoksa, bunu açabilirsiniz. Ayrıca bileğinizi hareket ettirerek ekranı uyandırabilir ve saatin kaç olduğunu hemen görebilirsiniz.

huawei watch gt runner inceleme

Huawei, bir önceki bölümde belirttiğimiz tasarım ve malzeme seçimleri sayesinde Watch GT Runner’ın koşucular ve yoğun şekilde spor yapanların rahat etmelerini sağlarken, bir başka önemli tasarım tercihi sayesinde, bu akıllı saatin dışarıda yapılan sporlarda daha iyi ve verimli biçimde konum izlemesi yapmasını sağlıyor. Çift bantlı GNSS, yani coğrafi konum izleme özelliği GPS, GLONASS, BDS, Galileo ve QZSS olmak üzere beş farklı sistemi destekliyor. Huawei, GPS antenlerini saatin alt ve üst kenarında bulunan iki kulba yerleştirmiş ve bunları saat çekirdeğine bağlamış. Bu kulp bölümünde metal parçalar bulunmadığı için GPS sinyalinin yakalanması daha hızlı ve verimli şekilde gerçekleştiriliyor. Gerçekten de, Huawei Watch GT Runner ile dışarıda gerçekleştirdiğimiz birkaç yürüyüş egzersizinde, saatin GPS sinyallerini hızlı biçimde bulduğunu gördük. Üstelik bunu yaparken etrafımızda da yüksek binalar vardı. Ayrıca egzersiz sonrasında bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulaması üzerinden egzersiz rotasını kontrol ettiğimizde, konum doğruluğunun yüksek olduğunu gördük. Watch GT Runner, yolun hangi tarafındaki kaldırımdan veya kaldırımın hangi tarafından yürüdüğümüzü bile gösterecek biçimde bir rota çıkar Bu durum, saatin coğrafi konum izleme servisinin Huawei’nin belirttiği şekilde güçlü çalıştığını gösteriyor.

Performans konusunda Watch GT Runner iyi bir grafik çiziyor. Bu açıdan daha önce deneyimlediğimiz Watch GT 3 ile aynı seviyede olduğunu söyleyebiliriz. Saat yüzleri, bileşenler, uygulama menüsü ve uygulamalar arasında hızlı geçiş var. Ayrıca saatin ekranı da dokunmalara hızlı biçimde tepki veriyor. Bileğinizi hareket ettirdiğinizde saat uyanıyor. Bu açıdan hızlı şekilde hareket etmeyi seven sporcuların da beklentilerini karşılayacağını söyleyebiliriz.

huawei watch gt runner inceleme

Pil tarafına geldiğimizde, Huawei Watch GT Runner diğer Huawei akıllı saatlerinin çizgisini takip ediyor. Saatte 451 mAh kapasiteli lityum iyon polimer pil bulunuyor. Huawei, tipik kullanımda 14 güne varan pil ömrüne ulaşılabileceğini belirtiyor. Tabii ki, yoğun egzersizlerde, dışarıda sıklıkla GPS’e bağlı egzersiz takiplerinde bu süre daha aşağı inecektir. Biz, saatin ekranını bilek hareketiyle uyandırma, birkaç egzersiz takibi, birkaç sabah alarm kurma, bağlı telefondaki bildirimleri saatin ekranından kontrol etme gibi bir senaryoda, yaklaşık 10-11 gün gibi bir kullanıma erişebileceğimizi gördük. Saatin pili her gün yaklaşık yüzde 10 oranında azalıyordu. Bir akıllı saat için bu değerlerin fazlasıyla parlak olduğunu söyleyebiliriz.

Şarj için saatin kutusundan çıkan manyetik kablosuz şarj aksesuarını kullanıyorsunuz. Bunu bilgisayarınızın USB-A portuna veya uygun bir güç adaptörüyle prize bağlayarak şarj edebilirsiniz. Yaklaşık 90 dakika gibi bir sürede Watch GT Runner’ın pili tamamen doluyor. Sabah uyandığınızda saati şarj etmeye başlayarak, evden çıkıncaya kadar pilin yüzde 100 dolmasını sağlayabilirsiniz. Ya da aceleniz varsa, birkaç dakikalık şarj bile Runner’ı bir gün boyunca rahatlıkla kullanmanıza izin verecektir.

huawei watch gt runner inceleme

Bluetooth desteği de akıllı saatin verimini artırıyor. İlk bağlantı veya yeniden bağlantı hızlı şekilde gerçekleştirilirken bağlantı menzili de geniş. Aradaki mesafe artsa, araya duvarlar girse bile bağlantı bu şekilde bir 10 metre kadar korunuyor. Bu arada Bluetooth’un varlığı, kablosuz kulaklık veya hoparlör gibi cihazları da saate doğrudan bağlama ve bu şekilde depolama alanındaki parçaların dinlenmesi imkanı sağlanıyor.

Huawei Watch GT Runner inceleme: Yazılım

Huawei Watch GT Runner’da HarmonyOS 2.1 yüklü olarak geliyor. Daha önceki Huawei saatlerinde gördüğümüz birçok uygulamaya ve hayat kolaylaştırıcı araçlar bu akıllı saatte de mevcut. Telefonumu Bul sayesinde bağlı telefonunuzun sesini çaldırarak onun nerede olduğunu bulabilirsiniz. Uzaktan Kumandalı Kamera ise bağlı telefonun Kamera uygulamasını yönetmeyi, telefonu bir yere sabitledikten sonra Runner üzerinden fotoğraf veya video çekimini başlatmayı sağlıyor. Müzik, Hava Durumu, Zamanlayıcı, Alarm, Kronometre, El Feneri, Pusula gibi uygulamalar da mevcut. Bağlı telefonda çalan multimedya içeriklerini saatin ekranı üzerinden kontrol edebileceğiniz gibi, gelen bildirimleri de saatin ekranında görebilirsiniz. Telefona gelen çağrıları saat üzerinden cevaplama ve konuşma imkanı da var. Telefon görüşmeleri de rahatlıkla yapılıyor, karşı tarafın sesi iyi şekilde duyulurken sizin sesiniz de karşıya iyi biçimde iletiliyor.

huawei watch gt runner inceleme

Petal Haritalar uygulamasını da uygulama menüsü içinde görüyoruz. Bu uygulamayı kullanmak için bağlı telefonda Petal Haritalar yüklü olmalı. Akıllı telefonunuzda bir yol tarifi başlattığınızda, tarifin adımları saat ekranında gösteriliyor. Özellikle yürürken yol tariflerine ihtiyaç duyduğunuzda, bileğinize gelen direktifler bir hayli kullanışlı olacaktır.

Saatin büyük, parlak ve renkli ekranı saat kadranlarını da oldukça hoş gösteriyor. Aslında saatin ekranında varsayılan olarak etkinleştirilmiş DataPack saat yüzünü değiştirmek istemeyeceksiniz. Çünkü bu saat yüzü tek seferde birçok yararlı bilgiyi ekranda görmeyi sağlıyor. Saat ve tarihin dışında hava durumu, koşulan süre, hava basıncı, yükseklik, gün doğumu ve batımı, Müzik uygulamasına kısayol burada mevcut. Farklı stilleri veya hangi bilgileri kullanabileceğinizi de doğrudan saatin ekranından ayarlama imkanınız bulunuyor. Yine saatin ekranından seçebileceğiniz birkaç saat yüzü var. Yeni saat yüzü eklemeyi de buradan yapabilirsiniz. Ancak daha fazla Saat kadranını bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında yer alan Saat kadranı galerisinde bulabilirsiniz.

huawei watch gt runner inceleme

Huawei Watch GT Runner’ın yönetimi için Huawei Sağlık uygulaması telefonunuzda yüklü olmalı. Huawei telefonlarında bu uygulama yüklü olarak geliyor. Ayrıca iPhone’lara ve Android telefonlara indirme imkanı da bulunuyor. Bu uygulama üzerinde saat kadranını değiştirmenin yanı sıra sağlık ve egzersiz ile ilgili ayarları yapabilir, hangi uygulama bildirimlerinin saate yansıtılacağını belirleyebilirsiniz. Alarm veya akıllı alarm kurulumu, saatin hafızasına müzik parçalarının yüklenmesi, gelen mesajlara doğrudan saat üzerinden yanıt vermeye yarayan hızlı yanıtların düzenlenmesi de bu uygulamadan yapılıyor. Cihazın sıfırlanması veya yazılımının güncellenmesi de bu uygulama üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Bu arada güncelleme ve sıfırlama işlemlerini doğrudan Watch GT Runner üzerinden de yapabilirsiniz.

Öte yandan Huawei Sağlık uygulamasında App Gallery de mevcut. Burada çeşitli uygulamalar ve oyunlar var. Bunları doğrudan Watch GT Runner’a kurabilirsiniz. Bazıları bağımsız biçimde çalışırken, bazılarının işlemesi için bağlı telefona da eş uygulamasını yüklemek gerekiyor.

Bu arada Huawei telefona sahip olanlar için kurulumun çok basit olduğunu belirtelim. Saati açtıktan sonra EMUI yüklü Huawei telefonunun yanına getirmek, telefonun ekranında bir pencerenin belirmesini sağlayacaktır. Buradaki Bağlan düğmesine tıklatarak eşleştirme ve bağlantı kurulumunu başlatabilirsiniz. Saat, saniyeler içinde kullanıma hazır hâle geliyor.

Huawei Watch GT Runner inceleme: Egzersiz ve Sağlıklı Yaşam

Huawei Watch GT Runner, daha önce deneyimlediğimiz ve incelediğimiz Huawei akıllı saatlerinde gördüğümüz sağlıklı yaşam ve egzersiz uygulamalarını bünyesinde barındırıyor. Kalp hızı ölçümü ve kanda oksijen düzeyi belirleme özellikleri mevcut. Bunlar yüksek doğruluklu biçimde gerçekleştiriliyor. Üstelik terin atımını kolaylaştırıcı tasarım, yoğun sporlarda bile sensörlerin verimli biçimde çalışmasına yardımcı oluyor. Var olan özel uygulamaları sayesinde istediğiniz zaman bu verileri ölçebileceğiniz gibi, Watch GT Runner bunları sürekli olarak takip ediyor. Sonuçları saat kadranında yana sürekleyerek karşınıza çıkacak olan özel widget’larda görebilirsiniz.

huawei watch gt runner inceleme

Uyku takibi de saatin özelliklerinden biri. Watch GT Runner’ın deriye nefes aldıran tasarımı ve kayışı, aynı zamanda hafif gövdesi, bu akıllı saatin geceleri bilekte rahatlıkla taşınmasına olanak sağlıyor. Böylelikle etkili uyku takibi yapılıyor. Uyandıktan sonra uyku aralıklarını saatin ekranında görebilirsiniz. Bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında ise daha anlamlı ve detaylı bilgiler, grafikler mevcut. Stres İzleme de daha önceki Huawei telefonlarından sevdiğimiz, güvendiğimiz uygulamalardan biri. O da Watch GT Runner’da mevcut. Nefes egzersizleri de, rahatlamaya yardımcı olacak bir araç olarak bu saatte mevcut.

Bir de Sağlıklı Yaşam uygulaması var. Bu uygulamayı daha önce Watch GT 3’te görmüştük, ancak Türkiye için henüz etkin durumda değildi. Huawei Watch GT Runner’ı incelerken bu işlevin açıldığını gördük. Telefondaki Sağlık uygulamasında bulunan Sağlıklı Yaşam bölümüne girerek buradan hedeflerinizi belirleyebilirsiniz, daha sonra buna göre bir plan oluşturuluyor. Saatteki Sağlıklı Yaşam uygulaması üzerinden hedeflerinizi kontrol edebilir, çeşitli hatırlatıcıları doğrudan saat üzerinden alabilirsiniz.

Çok oturduğunuzda, hareketsiz kaldığınızda ayağa kalkıp biraz hareket etmenizi hatırlatan anımsatıcılar da Huawei Watch GT Runner’da, uzun süre oturduğunuz zamanlarda gösteriliyor.

huawei watch gt runner inceleme

Egzersiz uygulaması da açık alanda ve kapalı alanda bisiklet, koşu, yürüyüş, havuzda yüzme, kayak, snowboard ve bunun gibi birçok sık yapılan spora kolay erişim sağlıyor. Ayrıca Güç, Bisiklet Egzersizi, Grup antrenmanı gibi birçok özel egzersiz de uygulamaya eklenebiliyor ve kolaylıkla erişiliyor. Watch GT Runner ile birkaç kez yürüyüş egzersizi yaptık ve elde edilen sonuçlar gayet tutarlı, yüksek doğruluklu görünüyor. Saatte bulunan Egzersiz Kayıtları uygulaması yapmış olduğunuz egzersizlerin öne çıkan kayıtlarını bir bakışta görme imkanı sağlıyor. Ayrıca rota bilgisi de saatin ekranında gösteriliyor. Bağlı telefondaki Sağlık uygulamasında ise egzersiz kayıtları ile ilgili daha fazla detay bulabilirsiniz.

Aktivite kayıtları uygulaması ise gün içindeki kalori, mesafe, tırmanılan yükseklik, atılan adım gibi bilgileri saatin ekranında görme imkanını sağlıyor. Bu uygulama saatin büyük ekranını en iyi şekilde kullanan grafiklerle, bağlı telefona bakmaya gerek duymadan, gün içindeki gidişatınızı görme imkanı veriyor.

Yukarıda anlattıklarımız, şimdiye kadar çoğu Huawei Watch Serisi akıllı saatte rastladığımız sağlıklı yaşam ve egzersiz özellikleri. Huawei Watch GT Runner koşuculara ve yoğun şekilde spor yapanlara odaklanan bir akıllı saat. Diyelim ki, bir maratona hazırlanıyorsunuz ve Runner, size en iyi şekilde hazırlanmanıza, form durumunuzu görmenize imkan tanıyacak çeşitli araçlar içeriyor.

huawei watch gt runner inceleme

Öncelikle Egzersiz uygulamasında koşu egzersizlerinin ön plana çıkarılması dikkatimizden kaçmıyor. Kurslar ve Planlar bölümüne girdiğimizde burada farklı koşu parkurlarının tanımlandığını görüyoruz. Koşunun da belirli sürelerde, belirli tempolarda yapılması gerekir. İşte Watch GT Runner, sunduğu koşu parkurlarıyla bunları en iyi şekilde yapmanıza olanak sağlıyor. Yine bu bölümde Antrenman planı şeklinde bir seçenek var. Bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında yaş, boy, kilo, cinsiyet gibi bilgileri girdikten sonra, belirli bir hedef belirleyebilirsiniz. Sağlık uygulaması sizin için bir antrenman planı oluşturacak. Bu planı Watch GT Runner’dan kontrol edebilirsiniz. Saat kadranında sola sürükleyerek erişebileceğiniz Antrenman planı, o gün için bir aktivitenin olup olmadığını görmenizi sağlıyor.

Egzersiz Durumu adı verilen bir uygulama ve buna eşlik eden bir widget da mevcut. Bu uygulama, koşu egzersizlerinden sonra Antrenman Yükü, Koşu Kabiliyeti ve Toparlanma Süresi gibi bilgileri görmeyi sağlıyor. Eğer bir maratona, yarışmaya hazırlanıyorsanız, ilerlemelerinizi görmeniz açısından bu uygulama epey kullanışlı olacaktır.

Laktat Eşiği adlı bir uygulama da mevcut. Kaslar çalıştıkça laktik asit üretir. Laktat eşiği, laktatın (laktik asit) kan dolaşımında birikmeye başladığı egzersiz yoğunluğu seviyesidir. Koşuda bu değer, tahmini efor veya tempo seviyesidir. Koşucu eşiği geçtiğinde yorgunluk hızla artmaya başlar. Laktat Eşiği uygulaması, 20-30 dakika süren bir test sonucunda bunu belirliyor. Bu bilginin elinizde olması, antrenman planı belirleme konusunda size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

huawei watch gt runner inceleme

Yukarıda söz ettiğimiz tüm sağlıklı yaşam ve egzersiz özellikleri ile toplanan verilerin görüntülenmesi, değerlendirilmesi ve kontrolü, bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulaması aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Eğer Watch GT Runner’ı yoğun koşu ve diğer egzersizlerinizin verimliliğini artırmada yardımcı bir araç olarak düşünüyorsanız, Huawei Sağlık da sıklıkla ziyaret edeceğiniz bir uygulama olacaktır. Sade ve anlaşılır arayüzü bu uygulamayı kullanmayı fazlasıyla kolaylaştırıyor.

Huawei Watch GT Runner inceleme: Sonuç

Huawei Watch serisi akıllı saatlerinin tasarım, ekran, pil ömrü, sağlıklı yaşam ve egzersiz özellikleri gibi unsurlar bakımından ne kadar yüksek bir grafik sergilediğini biliyoruz. Huawei Watch GT Runner, tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran, sporu hayatının en önemli ve vazgeçilmez yanlarından biri olarak belirleyenlere hitap eden özelleştirilmiş bir ürün. Koşu ve bunun gibi yoğun egzersizler düşünülerek geliştirilen tasarımı ve seçilen malzemeler, Watch GT Runner’ı gerçekten kullanışlı bir spor saati hâline getiriyor. Büyük ve parlak AMOLED ekranı dışarıdaki sporlar için iyi bir görüş sağlıyor. Güçlü Bluetooth özellikleri de hem telefona bağlantıyı verimli hâle getiriyor hem de kablosuz kulaklık gibi aksesuarları kolayca bağlama imkanı veriyor. Pil ömrü de diğer Huawei saatleri gibi Watch GT Runner’ın da güçlü yanları arasında bulunuyor. Nabız, kanda oksijen düzeyi ölçümü, uyku, stres izleme gibi sağlık özelliklerinin yanında yüksek doğruluklu ve tutarlı egzersiz izleme özellikleri yine mevcut. Üstelik çift antenli ve özelleştirilmiş anten sistemi de telefona bağlı olmadan konum takibini güçlü ve yüksek doğrulukla yapıyor. Koşu ve yoğun egzersiz yapanlara odaklanan özellikler de bu saati daha kullanışlı hâle getiriyor. HarmonyOS hızlı ve akıcı biçimde çalışırken, bir akıllı saatte bulunmasını isteyeceğiniz alarm, zamanlayıcı, gelen telefon çağrılarını yanıtlama, bildirimleri görüntüleme, kamera kontrolü, telefonun yerini bulma gibi özellikler de Watch GT Runner’da mevcut durumda bulunuyor.

huawei watch gt runner satın alHuawei Watch GT Runner
Huawei Online Mağaza’dan satın alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER