Teknoloji

Huawei Watch GT kendisini FCC dosyasında gösterdi

huawei watch gt

Huawei Watch GT akıllı saat hakkındaki sızıntılar son zamanlarda iyiden iyiye artmış durumda. Bu sızıntıların sonuncusu ise resmi bir kaynaktan alınmış olması nedeniyle daha fazla dikkat çekiyor. Watch GT’nin ABD Federal İletişim Komisyonu‘ndaki (FCC) dosyasından alınan fotoğraflar, WinFuture sitesi tarafından yayınlandı.

FCC dosyasına göre, akıllı saatte 420 mAh kapasiteli bir pil bulunacak. Bu pil sayesinde Huawei Watch GT bir hafta boyunca şarja ihtiyaç duymadan çalışabilecek. WinFuture’a göre, akıllı saat Avrupa’da 190 ila 229 avro arasında değişen fiyatlarla satılacak.

İddiaya göre, Watch GT iki farklı versiyonla kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu versiyonlardan biri “Classic” veya “Fashion” ismini taşıyacak. Tamamen siyah renkli ikinci versiyon ise “Sport” ismiyle anılacak. Her iki modelde de Bluetooth, GPS, pusula, basınç sensörü, NFC, kalp atış hızı ölçüm sensörü ve ivmeölçer gibi bileşenlerin bulunması bekleniyor. Akıllı saatin Wear OS işletim sistemine sahip olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Huawei Watch GT Mate 20 ve Mate 20 Pro ile birlikte tanıtılabilir

Apple Watch Series 4, sağlık odaklı özellikleriyle dikkat çekmişti. Watch GT’nin de benzer şekilde zindelik üzerine odaklanması muhtemel görünüyor. Huawei Watch GT için en kuvvetli tanıtım tarihi ihtimali olarak ise 16 Ekim öne çıkıyor. Huawei söz konusu tarihte Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerini de tanıtacak.

İLGİLİ HABERLER