Teknoloji

Huawei Watch GT 3 Pro EKG desteği ve serbest dalış özellikleriyle resmiyet kazandı

huawei watch gt 3 pro

Huawei katlanabilir telefonu Mate Xs 2 ile birlikte Watch GT 3 Pro adını taşıyan yeni akıllı saatini de gözler önüne çıkardı. 43 mm ve 46 mm olmak üzere iki farklı boyut seçeneği bulunan saat, en yeni donanım ve yazılım özellikleriyle bilekte “akıllı telefon vari” bir deneyim vadediyor.

Yüksek çözünürlüklü AMOLED ekranla gelen Watch GT 3 Pro, HarmonyOS işletim sistemiyle çalışıyor. EKG çekme özelliğine sahip olan akıllı saatte spor modları, sürüş modları ve GPS desteği gibi özellikler kullanıcıları bekliyor. Suyun altında 30 metre derinliğe kadar çalışabilen akıllı saat, serbest dalış antrenmanlarında kullanıcılara yardımcı oluyor.

46 mm versiyonda 1.43 inç büyüklüğünde AMOLED ekran mevcut. EKG tuşları, titanyum gövde , safir ekran camı ve seramik siyah kasa da saatin özellikleri arasında yer alıyor. 43 mm versiyon ise 1.32 inç safir cam kaplı ekran ve seramik gövdeyle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Watch GT 3 Pro, yukarıda da belirttiğimiz gibi Huawei’nin HarmonyOS işletim sistemiyle çalışıyor. Telefon görüşmesi yapmak için kullanılabilen saat, daha iyi bir kullanıcı deneyimi için çok sayıda uygulamayı da destekliyor. Huawei Wallet ile kullanıcılar banka/kredi ve toplu taşıma kartlarına saatten erişebiliyor.

huawei watch gt 3 proYazılım tarafında ise öne çıkan özellik EKG desteği oluyor. Buna ek olarak; kalp atış hızı ölçümü, kandaki oksijen seviyesinin ölçümü, vücut ısısı tespiti, bilimsel uyku takibi ve stres takibi gibi özellikler telefonda kullanıcıları bekliyor.

Watch GT 3 Pro’nun 46 mm versiyonu standart bir kullanım senaryosunda 14 gün, yoğun kullanım senaryosunda ise 8 gün pil ömrü vadediyor. 43 mm modelde ise bu süreler sırasıyla 7 ve 4 güne iniyor.

Huawei yeni akıllı saatinde daha hızlı bir kablosuz şarj teknolojisi kullandığına dikkat çekiyor. Şirket bu yeni teknolojinin bir önceki nesle göre yüzde 30 daha hızlı çalıştığının altını çiziyor. Huawei’den verilen bilgiye göre, 10 dakikalık bir şarj bile telefonu bir günü rahatlıkla çıkarmasına yetiyor.

43 mm Huawei Watch GT 3 Pro, Çin’de 2488 yuan (5559 TL) karşılığında satılacak. 46 mm versiyonu isteyenlerin ise 2688 yuan (6006 TL) ödemesi gerekecek. Huawei’nin yeni akıllı saatinin Çin dışında ne zaman satışa sunulacağı konusunda şu an için net bir bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER