Manşetler

Huawei Mate Xs 2 yenilenen tasarım ve özelliklerle birlikte tanıtıldı

huawei mate xs 2

Huawei, bugün düzenlediği ürün tanıtım etkinliğinde Çin için Huawei Mate Xs 2’nin resmi duyurusunu yaptı. En yeni Huawei katlanabilir telefonu dikkat çekici tasarım ve özelliklerle birlikte geliyor. Huawei Mate Xs 2 özellikleri ve öne çıkan detaylar haberimizde yer alıyor.

Huawei Mate Xs 2, dışa doğru katlanan tasarımı, yüksek çözünürlüklü geniş ekranı, LED flaşlı üçlü kamera sistemi, 66W süper hızlı şarj desteği, HarmonyOS işletim sistemi ve daha fazlasıyla birlikte geliyor.

Mate Xs 2’nin büyük ekranı son derece güvenilir bir şekilde katlamak ve dengeli bir telefon hissini  yeniden şekillendirmek için bu katlanabilir akıllı telefon, kompozit takviyeli bir yapıya sahip olarak geliyor. Polimer kompozit laminasyon, dış kuvvetleri etkili bir şekilde emebiliyor ve tamponlayabiliyor. Ayrıca Mate Xs 2, hafif bir gövde için havacılık sınıfı titanyum alaşımı, ultra hafif cam elyafı ve yine ultra hafif ve süper güçlü çelik gibi yenilikçi malzemeleri kullanıyor. Buna rağmen 255 gram gibi bir ağırlıkla geliyor. Bunun yanı sıra, sektörün ilk üç boyutlu mikrofiber teknolojisini benimseyen telefonu oluyor, rengi ve dokuyu ustaca birleştiriyor. Telefonun siyah, beyaz ve mor olmak üzere üç renk seçeneği bulunuyor.

huawei mate xs 2

Huawei Mate Xs 2, 6,5 inçlik büyük bir ana ekranla birlikte geli. Bu ekranın büyüklüğü, açıldıktan sonra 7,8 inç’e genişliyor. 2480 x 2200p çözünürlük, 120Hz yenileme hızı, 240 Hz dokunmatik örnekleme hızı, 1,07 milyar renk, 424 ultra yüksek piksel yoğunluğu, yüzde 45 oranında artırılmış yansıma önleme özelliği ve daha fazlasını sunuyor.

Arka tarafta ise 50MP birincil renkli kamera, 13MP ultra geniş kamera, LED flaşlı 8MP 3x optik zoom telefon kamerasından oluşan güçlü üçlü kamera sistemine sahip. XD Optics görüntü işleme, akıllı çekim yansıtma, çift ekranlı senkron çerçeveleme, kolay tıklama, yapay zekâ destekli nesne silme özelliği de iyileştirilmiş biçimde yeniden düzenlendi. Önde ise10.7 megapiksel selfie kamerası bulunuyor.

huawei mate xs 2

Huawei’nin belirttiğine göre Mate Xs 2, sektörün üç bantlı Wi-Fi’yi destekleyen ilk cep telefonu ve bunu yeni nesil HarmonyOS akıllı iletişim özellikleriyle birlikte sunuyor. 4880 mAh kapasiteli pil içeriyor ve 66W Huawei süper hızlı şarjı destekliyor. Sadece 30 dakikada yüzde 90’ı şarj olur.

Huawei Mate Xs 2, yeni akıllı çoklu pencere ve hızlı kaydırma hareketlerini destekleyerek geniş ekran deneyiminden en iyi biçimde yararlanmayı sağlıyor.  Buna ek olarak, kendi kendine öğrenen bir düzen, optimizasyon ve uyarlama ile birlikte, uyarlanabilir bir UI motoruna sahip ilk telefondur. Huawei, en popüler 300 uygulamanın ekrana yüzde 100 sığacak biçimde optimize edildiğini belirtiyor.

huawei mate xs 2

Telefonun M-Pen 2S ekran kalemi desteği de mevcut. Bu kalem de ayrı olarak satın alınabiliyor. Telefonla hızlı şekilde bağlantı kurabilen bu kalem, telefonun USB-C portuna takılarak şarj edilebiliyor.

Huawei Mate Xs 2, Çin’de 9999 yuan (yaklaşık 22387 TL) fiyat etiketiyle çıkıyor. Bu, 1511 dolarlık bir fiyata karşılık geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER