İncelemelerManşetler

Huawei Watch Fit 3 İncelemesi

Huawei genellikle dairesel ekranlı akıllı saatleriyle bilinir. Ancak şirket son birkaç yıldır Watch Fit serisiyle birlikte dikdörtgen şekilli giyilebilir ürünler isteyenler için akıllı saat ile bileklik arasında ürünler sunuyordu. Bu serinin üçüncü üyesi olan ve 7 Mayıs’ta resmiyet kazanan Watch Fit 3, biraz daha kareye yakın ekran taşıyan ve bu anlamda görmeye alıştığımız biçimde akıllı saatleri sevenlere hitap eden bir ürün sunuyor. Huawei Watch Fit 3 inceleme yazısı ve videosunda, bu yeni akıllı saatin öne çıkan özelliklerine ve sunduğu deneyime dair detaylara yer veriyoruz.

Huawei Watch Fit 3

  • 1.82″ AMOLED ekran
  • Ultra ince tasarım
  • Çok yönlü spor takibi
  • Dayanıklı pil ömrü
  • Kapsamlı sağlık takibi
  • iOS ve Android ile Uyumlu, Bluetooth Arama

Tasarım

Huawei Watch Fit 3, önceki nesil Watch Fit Serisi ürünlere göre biraz daha kare formuna yakın görünüyor. Yuvarlatılmış köşeleri, düzleştirilmiş kenarları ve sadece 9,9 milimetrelik ince profiliyle Watch Fit 3, gerçekten şık ve modern bir görünüm taşıyor. Bilekte de fazlasıyla şık duruyor. Üstelik sadece 26 gram ağırlığı sayesinde, konforlu bir kullanım sağlıyor. Gece uyurken bile Watch Fit 3’ü bileğimden çıkarmadım ve saatin varlığından herhangi bir rahatsızlık duymadım.

Alüminyum gövdesiyle gayet şık ve kullanışlı görünen bu akıllı saatin sağ kenarında döner taç ve fonksiyon tuşu gibi, Huawei akıllı saatlerinde görmeye alıştığımız kontrol birimleri bulunuyor. Dönen taç, bastığınızda uygulama menüsünü açarken, döndürdüğünüz zaman da uygulamalar için yukarı-aşağı kaydırma veya uygulama menüsü için yakınlaştırma-uzaklaştırma yapma imkanı sağlıyor. Fonksiyon tuşunu ise sık kullandığınız bir uygulamaya veya işleve atayabilirsiniz. Bu iki birimin ortasında mikrofon, karşı tarafta ise hoparlör mevcut.

huawei watch fit 3 inceleme

Huawei Watch Fit 3, farklı renk ve kayış seçenekleriyle geliyor. Siyah, Pembe, Ay Beyazı ve Yeşil gibi renkler, floroelastomer kayışla birlikte geliyor. Bu kayış, cilt dostu yüzeyi, su ve terden etkilenmeyen yapısıyla spor yapanlar veya açık havada zaman geçirmeyi sevenler için elverişli görünüyor. Gri renkli model ise naylon kayışla geliyor. Naylon kayış ise kolaylıkla takılması ve günlük kullanımda rahatlıkla öne çıkıyor. Şıklığı seven ve biraz daha modaya düşkün olanlar için de İnci Beyazı renkli ve deri kayışlı seçenek bulunuyor.

huawei watch fit 3 inceleme

Watch Fit 3, “Link” olarak adlandırılan özel bir kayış sistemiyle geliyor. Kasanın her iki ucunda bulunan düğmelere basarak mevcut kayışı kolayca çıkarabilir, yerine bir başkasını takabilirsiniz. “Link” sisteminin basitliği, kayış değiştirme sıklığını artıracaktır gibi görünüyor.

Özellikler

Huawei Watch Fit 3’ün en büyük yeniliği, sahip olduğu ekranı. Bu ekran akıllı saatin biçimini yeniden belirlerken, sahip olduğu özelliklerle yüksek bir görsel deneyim ve kullanışlılık sağlıyor. Yüzde 77.4 ile bir akıllı saat için yüksek ve yeterli bir ekran-gövde oranı var. Ekranın etrafını saran çerçevenin kalınlığı çok fazla değil. Kullanılan ekranın yüksek siyah derinliği, ekranın saatin gövdesiyle bütünleşmesini sağlıyor.

huawei watch fit 3 inceleme

1.82 inçlik ekran, 347 ppi gibi yüksek ve retina seviyesinde bir piksel yoğunluğu sunuyor. Bu sayede yazılar çok okunaklı, saat kadranları ve diğer unsurlar da net biçimde gösteriliyor. Ekranın 1500 nitlik yüksek parlaklığı, sadece içeride değil, dışarıda da saati rahatlıkla görmeyi sağlıyor. Özellikle dışarıdaki egzersizlerde bu yüksek ekran parlaklığının avantajını görüyorsunuz. 60 Hz yenileme hızlı ekran bu sayede kaydırmalarda veya diğer arayüz noktalarında yeterli bir akıcılığı sunuyor.

Huawei Watch Fit 3’ün kare ekranı yeni saat kadranlarını da beraberinde getiriyor. Bunlar, saatin yeni biçimli ekranını mümkün olduğu kadar yüksek verimle kullanıyor. Atılan adım, yakılan kalori, atılan adım sayısı gibi işlevlerle zenginleştirilebilen, renk ve stilleri farklı çeşitli saat kadranlarının yanında, Parallax Uzay Saat Yüzü gibi geometrik açıdan hayranlık veren çeşitli saat kadranları da mevcut. Öte yandan Fun Mood olarak adlandırılan, saat ve tarihin yanında rastgele emojilerin gösterildiği eğlenceli saat kadranı da var. Bu emojiler, günün farklı saatlerinde çeşitlilik gösteriyor. Çalışıyorsanız, klavye başında bir emoji, uyku saati geldiyse uyuyan emoji görebilirsiniz. Bu arada Huawei Watch Fit 3’ün AMOLED ekranı, Always on Display özelliğini de pil verimliliğiyle birlikte kullanma imkanı veriyor. Her bir saat kadranı için özel ve saati kolaylıkla görmeyi sağlayan özel sürekli açık ekran saat kadranı da geliyor.

huawei watch fit 3 inceleme

Huawei Watch Fit 3, HarmonyOS 4.2 ile yüklü olarak geliyor. Daha önceki Huawei Watch Serisi akıllı saatlerinde olduğu gibi, burada da bir akıllı saatte olmasını beklediğiniz araçlar ve uygulamalar tüm sadeliğiyle sunuluyor. Öncelikle dönen taça bastığınızda açılan uygulama menüsü, bal peteği görünümüyle rahat bir görünüm sağlıyor. Dönen taçı döndürerek yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapabilirsiniz. Yakınlaştırdığınızda, uygulama simgelerinin altında isimleri de görülüyor. Bu da istediğiniz uygulamayı açmayı kolaylaştırıyor.

Uygulamalara baktığımızda; Alarm, Sayaç, Kronometre gibi temel saat uygulamalarını görüyoruz. Telefonunumu Bul sayesinde bağlı telefonun sesini çaldırarak onu rahatça bulabilirsiniz. Kamera, bağlı telefon ile fotoğraf çekimini uzaktan yapmanıza izin veriyor. Huawei Watch Fit 3’ün güçlü mikrofon ve hoparlörü, bağlı telefona gelen çağrıları doğrudan saat üzerinden yanıtlamanıza izin veriyor. Yine, bağlı telefonda çalan medyayı da doğrundan akıllı saatin ekranından, özel bileşen sayesinde kolayca kontrol edebilirsiniz. Bağlı telefona gelen mesajları çeşitli emoji veya hazır yanıtlarla, doğrudan saat üzerinden yanıtlayabilirsiniz. Bu arada, akıllı saatin Bluetooth bağlantı desteği sayesinde kablosuz kulaklıkları bağlayabilir, saatin dahili hafızasına yükleyeceğiniz parçaları, telefona bağlı kalmadan dinleyebilirsiniz.

huawei watch fit 3 inceleme

Huawei Watch Fit 3’ü, Apple Watch SE 2 gibi en önemli rakibinden ayıran önemli farklılıklardan bir tanesi geniş bir platform desteğine sahip olması. Sadece Huawei markalı akıllı telefonlarla kullanmak zorunda değilsiniz. iPhone ve Android telefonlarla da bu saati kullanmak mümkün. Sadece Huawei Sağlık uygulamasının telefonunuzda yüklü olması gerekiyor. Bu uygulama Huawei telefonlarında zaten yüklü geliyor. iPhone’lar için de App Store’da mevcut. Samsung Galaxy telefon sahibiyseniz, Galaxy Store üzerinden bu uygulamayı indirebilirsiniz. Diğer markalı Android telefon sahipleri ise, Huawei’nin web sitesinden uygulama APK dosyasını indirebilirler. Bu sayfaya erişmek için Google’da “Huawei Sağlık” veya “Huawei Health” yazmak yeterli olacaktır.

Huawei Sağlık uygulaması en kapsamlı işlevleri ve seçenekleri Huawei telefonlarında sunuyor. Android uygulaması da aşağı yukarı aynı işlevlere sahip. Bu platformlarda AppGallery bölümü var. Çeşitli üçüncü taraf uygulamaları, telefon aracılığıyla saate kurabilirsiniz. Huawei Watch Fit 3, yeni bir ekran biçimiyle geldiği için, şu anda AppGallery bölümü altında sunulan uygulamaların listesi kısıtlı. Çoğu uygulamanın çalışması için de ana uygulamayı telefona kurmak gerekiyor. iPhone’larda ise AppGallery üzerinden üçüncü taraf uygulama seçeneği yok.

AppGallery’nin dışında Hızlı Yanıtlar bölümünü de iPhone’a özel Huawei Sağlık uygulamasında görmüyoruz. Bunların dışında kalan; Saat kadranları, Sağlık İzleme ayarları ve bunun gibi birçok ayar ve seçeneği tüm platformlarda görüyoruz. Huawei Sağlık, akıllı saatin güncellenmesini de sağlıyor. Bununla birlikte, doğrudan Watch Fit 3 üzerinden de güncelleme yapabilirsiniz.

Huawei Watch Fit 3, çeşitli servis araçlarıyla kullanımı zenginleştiriyor. Saat kadranı açık durumdayken sola geçtiğinizde, burada hava durumu ve çalma kontrollerini göreceksiniz. Öte yandan kare ekranı iyi biçimde kullanan Aktivite kayıtları, sağlık ve egzersiz gibi çeşitli servis araçları da var. Yeni bir takvim görünüşü ise, kişiler, telefon, çalma kontrolleri ve takvime, ekranı verimli biçimde kullanarak erişme fırsatını sunuyor.

huawei watch fit 3 inceleme

Saat açıkken yukarından aşağı sürüklediğinizde hızlı ayarları, aşağıdan yukarı sürüklediğinizde bildirimleri görebilirsiniz. Huawei Sağlık uygulaması aracılığıyla, hangi uygulamanın bildirimleri göndereceğini seçebilirsiniz. Uygulamalar konusunda biraz daha özenli davranmanız yerinde olur. Aksi takdirde, telefonunuza gelen her bildirimde bileğiniz de titreyecektir.

Huawei akıllı saatleri pil konusunda güçlüdür. Huawei Watch Fit 3 de bu açıdan diğer seçeneklerle aynı çizgide bir performans sergiliyor. Maksimum 10 güne kadar çalışma imkanı sunan bu akıllı saat, düzenli senaryolarda 7 güne kadar kullanılabilir. Gerçekten de, akıllı telefondan neredeyse tüm uygulama bildirimlerinin aktarıldığı, bu nedenle ekranı sıklıkla uyandırdığım bir senaryoda, bir günde yüzde 10-15 arası bir pil tüketimi var. Bu da Huawei’nin işaret ettiği sürelere çıkılabileceğini gösteriyor. Akıllı saat, kutudan çıkan USB-A uçlu, özel şarj aksesuarı ile şarj ediliyor. Bilgisayara bağlayarak bir saatte saatin şarjını tamamlayabilirsiniz. Sadece 10 dakika şarj ile 1 gün boyunca saati kullanma imkanı da mevcut.

Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz

Huawei’nin akıllı saatler, sağlıklı yaşam ve egzersiz alanındaki özellikleriyle ayrı bir yere sahiptir. Huawei Watch Fit 3 de, aynı çizgide ilerliyor. Kalp, uyku, duygu durumu, menstrual döngü gibi, sağlığın farklı alanlarında yaptığı izlemelerle bu akıllı saat, sağlıklı yaşam yolundaki yolculuğunuzda kapsamlı veriler sunuyor.

huawei watch fit 3 inceleme

Öncelikle uyku takibi alanında, TruSleep 4.0 teknolojisiyle başarılı bir uyku takibi yapıyor. Her sabah uyanıp saatinizdeki Uyku uygulamasına bakarsanız, toplam uyku süresini, farklı uyku evreleriyle birlikte görebilirsiniz. Ayrıca uyku sırasındaki nefes hızı aralığı, kanda oksijen düzeyi ve bunun gibi verileri de doğrudan saatin ekranında görebilirsiniz. Uyku apnesinin tespiti konusunda da Huawei Watch Fit 3, bağlı telefonda bulunan Huawei Sağlık uygulamasıyla birlikte yardımcı oluyor. Saatin topladığı uyku verilerini anlamlı tablolar ve analizlerle bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında görebilirsiniz.

Kalp atış hızı ve oksijen düzeyi izleme gibi işlevlerde Huawei TruSeen 5.5 teknolojisi, yüksek bir doğruluk sağlıyor. Çok kanallı izleme, zayıf sinyal senaryolarında izleme performansını optimize eden algoritmalar sayesinde daha doğru izleme sağlanıyor. Kanda oksijen düzeyi ise, 25 saniyeden daha az süren bir geri sayım süresiyle birlikte ölçümü tamamlıyor. Bu veriler sadece özel Kalp atış hızı ve Kanda oksijen düzeyi uygulamalarında görülmüyor, egzersiz, nefes, uyku gibi birçok farklı alanda da dinamik biçimde kullanılıyor.

huawei watch fit 3 inceleme

Stres uygulaması, uzun zamandır Huawei saatlerinde gördüğümüz, kullanışlı bir uygulama. Watch Fit 3’te de mevcut. Stresli olduğunuz zamanlarda rahatlamanıza olanak sağlayan Nefes uygulaması da yüklü olarak geliyor. Kadın sağlığı konusunda menstrual döngü izleme tarafında geliştirmeler var. İlk 2 döngü ve son 3 döngü dahil olmak üzere döngü izleme desteklenirken, saat tarafında semptom kayıt fonksiyonu da bulunuyor. Adet döneminin başlangıç ve bitiş saatlerini kaydetme ve değiştirme imkanı var. Tüm bunlar, Watch Fit 3’ün topladığı verilerle birleştiğinde, sağlıklı bir döngü takibi konusunda büyük bir aşama sağlamış olacaktır.

Kilo vermek isteyenler için de yardımcı olacak Formda Kal uygulaması var. Bu uygulama da son iki yıldır Huawei akıllı saatlerinde gördüğümüz bir uygulama. Watch Fit 3 zaten yakılan kalori miktarını takip ediyor. Bağlı telefonda Huawei Sağlık uygulamasında, aldığınız gıdaların girişini yaparak tüketilen kalori ve alınan kalori kaydını düzgün biçimde tutabilir ve kalori açığınızı görebilirsiniz. Bu da kilo vermek veya kilosunu korumak isteyenler için büyük bir katkı sağlayacaktır.

huawei watch fit 3 inceleme

Egzersiz tarafında 100’den fazla egzersiz modu mevcut. Koşu, bisiklet ve bunun gibi sık yapılan egzersizlerin yanında futbol, basketbol, padel, espor, pist koşusu gibi özel aktiviteler de mevcut. Koşu ve eliptik bisikletin de aralarında olduğu 6 spor modu ise otomatik olarak tanınıyor, bunlar için otomatik olarak algılama, başlatma ve duraklatma imkanları bulunuyor. Bunun için Egzersiz uygulaması içinde yer alan ayarlara girip söz konusu seçeneği etkinleştirmelisiniz. Dahili GPS sayesinde, yanınızda telefon olmadan da rota kaydı yapabilirsiniz. Egzersiz sırasında sunulan bilgiler ve sesli koç yardımı ile ilerlemenizi ister ekrana bakarak ister önemli anlarda gelen sesli bilgilendirmelerle rahatça öğrenebilirsiniz. Egzersiz bitiminde de, geri kalan seansla ilgili anlamlı veriler, anlaşılır grafikler ve parametreler eşliğinde sunuluyor.

Huawei Watch Fit 3’ün sağlık ve egzersiz tarafında toplamış olduğu tüm verileri, bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında görebilirsiniz. Egzersiz için zengin kayıtlar tutuluyor, rota bilgisini harita üzerinde, animasyon eşliğinde görüntülüyorsunuz. Kalp, Kanda Oksijen Düzeyi, Uyku gibi takip işlevleri için de detaylı grafikler, bilgilendirmeler ve analizler sunuluyor. Aynı durum diğer sağlık unsurları için de geçerli. Sağlıklı Yaşam Yoncası ise, çeşitli hedefler doğrultusunda, sağlığınıza ve hareketlerinize ne oranda dikkat ettiğinizi görmenize izin veriyor.

Aktivite Halkaları ise, hem saatte hem de Huawei Sağlık uygulamasında aktif olmanıza yardımcı olacak 3 halkalı veri kümesi sunuluyor. Hareket halkası, yakılan kalori miktarını, Egzersiz, yapılan egzersiz süresini, Duruş ise aktif olunan süreyi gösteriyor. Aktivite halkaları, akıllı saatin kare ekranında verimli bir gösterim sağlarken, isterseniz özel saat kadranını da kullanarak aktivite halkalarınızı her an görebilirsiniz. Bu arada telefondaki Aktivite uygulaması, sadece o günün değil, önceki günlerin de aktivite kayıtlarını gösteriyor. Bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında da zengin bir aktivite kayıtları gösterimi yapılıyor.

Sonuç

  • huawei watch fit 3 inceleme
  • huawei watch fit 3 inceleme
  • huawei watch fit 3 inceleme
  • huawei watch fit 3 inceleme
  • huawei watch fit 3 inceleme
  • huawei watch fit 3 inceleme
  • huawei watch fit 3 inceleme
  • huawei watch fit 3 inceleme
  • huawei watch fit 3 inceleme
  • huawei watch fit 3 inceleme

Huawei Watch Fit 3, kare ekranlı ve şık görünümlü bir akıllı saat isteyenler için yeni ve daha uygun fiyatlı bir alternatif olarak öne çıkıyor. Sadece Huawei telefonlarıyla değil, iPhone ve Android telefonlarla kullanılabilmesi, geniş bir hedef kitlesine hitap ettiğini gösteriyor. 4.499 TL’lik fiyatı da daha kolay ulaşılabilir olmasını sağlıyor.

Kare ekranı, 1500 nit gibi yüksek bir parlaklık ve AMOLED ekran teknolojisiyle, özel saat kadranlarını klasik bir saat gerçekçiliğinde gösteriyor. Aynı zamanda parlak güneş ışığı altında gerçekletireceğiniz yüzme, koşu gibi egzersizler için de iyi bir görüş sağlayacaktır. Kalp hızı, kanda oksijen düzeyi, uyku gibi sağlık odaklı parametrelerin izlenmesi de yüksek doğrulukta yapılıyor.

Hafifliği ve rahat kullanıma imkan sağlayan kayış seçenekleri sayesinde Watch Fit 3, bileğinizde yokmuş gibi bir his uyandırıyor. Geceleri de rahatlıkla bileğinizde tutabilirsiniz, herhangi bir rahatsızlık duymazsınız. Bu sayede uyku sağlığınızı verimli biçimde takip edebilirsiniz. 10 güne varan pil ömrü de uyku takibinin kesintisiz ve istikrarlı şekilde yapılmasına katkı sağlıyor. Normal bir kullanımda haftada bir şarj etmeniz yeterli olacaktır.

Sonuç olarak Huawei Watch Fit 3, kare şekilli ve göze hoş görünen tasarımı, iyi ve kaliteli bir görüş sağlayan ekranı, bir akıllı saatte bulunmasını bekleyeceğiniz sadelikte ve yeterlikte özellikler kümesi, yüksek doğrulukta yapılan sağlık izleme işlevleri ve zengin egzersiz takip olanaklarıyla öne çıkıyor.

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER