Teknoloji

Huawei Watch D sızıntılarına bir yenisi daha eklendi

huawei watch d

Huawei Watch D akıllı saat büyük ihtimalle 23 Aralık’ta katlanabilir telefon Mate V ile birlikte gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliği için geri sayım devam ederken, Watch D ile sunulacak sağlık özellikleriyle ilgili yeni bilgiler internete sızdı.

Huawei Watch D’yle tansiyon ölçülebileceği daha önceki sızıntılarda görülmüştü. En son sızıntı da bu özelliğin varlığını gösteriyor. Akıllı saatlerde tansiyon ölçme özelliği hâlâ çok nadir görülüyor. Bu nedenle Huawei Watch D’nin pazarda farklı bir yerde konumlanacağı söylenebilir.

Sızan yeni görsellerde telefonun kutusunu görmek mümkün oluyor. Kutunun üzerindeki saatte de gerçek kan basıncı ölçümleri, en yüksek ve alçak ölçümler ve nabız verileri görülebiliyor.

Huawei Watch D’yle EKG ölçümü de yapılabilecek. Şirketten yapılan açıklamada Huawei Watch D’yle elde edilen kan basıncı verilerinin hipertansiyon yönetimi ve erken müdahale için kullanılması konusunda Çinli sağlık kuruluşlarıyla birlikte çalışılacağı belirtildi.

Huawei Watch D, dikdörtgen bir ekranla gelecek. Bu ekranın sağ kenarında iki tuş bulunacak. Bu tuşlardan biri doğrudan sağlık menüsüne erişim sağlayacak. HarmonyOS işletim sistemiyle çalışan saatin Çin dışında ne zaman çıkacağı bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER