İncelemelerManşetler

Huawei Sound Joy İncelemesi

huawei sound joy inceleme

Taşınabilir hoparlörler giderek daha fazla tüketicinin ilgi gösterdiği, yıldızı parlayan ürün segmentleri arasında yer alıyor. İnsanlar sadece içeride değil, dışarıda kullanım amacıyla bu ürünlere daha fazla ilgi gösteriyor. Huawei de bu ilgiye kayıtsız kalmadı ve tüketicilerin her ortamda rahatlıkla kullanabileceği bir taşınabilir hoparlör seçeneği olan Huawei Sound Joy’u sundu. Şu sıralar 2199 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatına sahip olan bu taşınabilir hoparlör ile ilgili bilmeniz gereken önemli özellikleri, yorumlar ve sunduğu deneyim Huawei Sound Joy inceleme yazısı ve videosunda yer alıyor.

Huawei Sound Joy inceleme: Tasarım

Huawei, Sound Joy’u tasarlarken insanların bu hoparlörü farklı yerlerde ve zamanlarda rahatlıkla kullanabilmesini göz önünde bulundurmuş. Hoparlör hem içeride hem de dışarıda kullanım için elverişli bir tasarımda ve yapıda geliyor. 202 x 73 x 73 mm’lik boyutları ile 550 mililitrelik bir su şişesi ile hemen hemen aynı boyutlarda. Ağırlığı ise 680 gram civarında. Boyutları ve ağırlığı, Sound Joy’un elde, çantada, bisikletlerin matara bölümünde veya motorsikletlerin muhafaza bölmelerinde rahatlıkla taşınmasına imkan veriyor. Üstelik Huawei, Sound Joy’u istediğiniz her yere kolayca asmanızı sağlayan bir kayışı da en baştan hoparlöre bağlamış. Cihaz kutudan bu şekilde çıkıyor. Bu kayış sayesinde bisiklet binerken bile hoparlörü bisikletinizin bir yerine asabilir ve bu sırada kaliteli müzik keyfini yaşayabilirsiniz.

huawei sound joy inceleme

Hoparlörün yüzeyi dayanıklı bir kumaş malzemeyle kaplanmış. Huawei bunun için “ultra hassas kumaş gövde” nitelendirmesini yapıyor. Bu dayanıklı malzeme hoparlörün dış etkenlere karşı korunaklı kalmasına yardımcı oluyor. Üstelik içeriden gelen sesin çıkışına da olumsuz etkide bulunmuyor. Tüm bunlara ek olarak, yumuşak bir yüzeyi var, bu da ürünün verdiği hissi daha da güçlendiriyor. Şık ve değerli bir ürün kullandığınızın hissini de iyi biçimde vermeyi başarıyor.

Huawei, Sound Joy’u hem yatay hem de dikey kullanacak şekilde tasarlamış. Gövdeye yerleştirilen iki adet kauçuk stand sayesinde, yatay biçimde masaya koyduğunuzda yuvarlanıp gitmiyor. Dikey yönde konumlandırmak için iki yönü de kullanabilirsiniz, ancak tamponun yerleştirdiği taraf hoparlörün dikey pozisyonda altına gelecek şekilde bir tasarım tercih edilmiş.

huawei sound joy inceleme

Hoparlörün kumaş gövdesinin üstünde büyük boyutlarda + ve – simgeleri dikkat çekiyor. Bunlar ses şiddetini artırıp azaltmaya yarayan düğmeler. Biraz sert, tuş basma aralığı yüksek değil. Belki de Huawei, bunların hassasiyetini çok artırmayıp kazara ses seviyesi değişikliklerinin önüne geçmek istedi. Her şeye rağmen bunların rahatlıkla kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu tuşlara göre doksan derece açıyla gelecek biçimde, diğer bir deyişle hoparlörün önünde, Huawei logosu ve NFC simgesini görüyoruz. Arka tarafta ise birkaç tane tuş var. Yukarıdan aşağı doğru güç, mikrofon, oynat/duraklat, Bluetooth, stereo düğmeleri sıralanıyor. Bu tuşların içe doğru kavisli tasarımı parmağınızın rahatlıkla oturmasını sağlayacaktır. Tuş basma mesafesi yeterli, kullanımı kolay, bununla birlikte basmak için biraz basınç uygulamanız iyi olur. Bu tuşların altında durum lambası ve USB-C portu bulunuyor. Tuş dizisinin hemen üstünde ise kayışın bağlandığı küçük bir yuva var.

Hoparlörün her iki dairesel yüzünde birer adet pasif radyatör var. Bunların üstünde Devialet logolarını görüyoruz. Üste gelen radyatörün etrafı ise renkli ve ışıklı bir halka ile çevrelenmiş. Çalan parçanın temposuna bağlı olarak ışık gösterisi yapılıyor. Ya da ses seviyesini değiştirdiğinizde buradaki halkanın ışığı yardımıyla ses seviyesinin ne olduğunu anlayabilirsiniz.

huawei sound joy inceleme

Sound Joy’u dışarıda daha fazla gönül rahatlığıyla kullanmaya imkan tanıyacak ilgi çekici özelliklerden biri de suya ve toza dayanıklılık. IP67 sertifikasına sahip olan bu hoparlör 1 metre derinlikteki bir suda 30 dakika boyunca dayanabiliyor. Önümüz ilkbahar ve yaz; suya dayanıklılığı sayesinde Sound Joy’u deniz veya havuz kenarında, ormanda, parkta rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eğer duşta müzik dinlemeyi seviyorsanız, Sound Joy’u duşta da bir kenara koyup müzik dinlemeniz mümkün olacaktır.

Huawei, Sound Joy için iki renk seçeneği sunuyor. Huawei’nin deyimiyle Obsidyen Siyahı ve Ladin Yeşili renk seçenekleri var. Bizim elimizdeki yeşil renk hoş bir tona sahip, evde veya iş yerinde de her yerde uyumlu şekilde duracaktır. Siyah rengin bu hoparlörde birax daha klasik bir görünüm oluşturduğunu söyleyebiliriz. İlginçtir ki, Huawei beyaz veya başka renk seçeneklerini şu an için düşünmemiş. Belki hoparlörün gördüğü ilgiye bağlı olarak renk seçeneklerinin arttığını görebiliriz.

Huawei Sound Joy inceleme: Ses

Huawei, bu hoparlörün geliştirilmesi sırasında Fransız ses teknolojisi şirketi Devialet ile iş birliği yaptı. Her iki kenarda, pasif radyatörlerin üstünde gördüğümüz logolar da bunun bir göstergesi. Devialet’nin 4’lü sistem akustik tasarımı sayesinde Sound Joy yüksek ve doyurucu bir ses deneyimi sunuyor.

huawei sound joy inceleme

Hoparlörde bir adet 20W, tam frekanslı hoparlör bulunuyor. Bu, 50 Hz’e kadar düşük bas frekanslarının daha tam olarak yankılanmasına yardımcı olmak için karbon fiber diyafram içeriyor. Devialet tarafından hassas ayarlaması yapılmış 1 adet 10W Tweeter ise ses kalitesi ve gücünü destekliyor, 20 kHz’e kadar yüksek frekanslara kadar çıkış imkanı sağlıyor. Bu hoparlör grubuna ek olarak Sound Joy, iki adet pasif radyatör mevcut. Bunlar bas ve ses kuvvetini destekliyor.

Söz konusu pasif radyatörlerin, Huawei’nin deyimiyle Push-Push simetrik tasarımıyla yerleştirilmesi, bunların yüksek seslerde bile titreşimi önlemesini sağlıyor. Normalde geleneksel hoparlör üniteleri yüksek seslerde dikkate değer biçimde titreme yapar. Sound Joy, bu subwoofer tasarımı sayesinde titreşimi büyük oranda engelliyor. En yüksek ses seviyesinde hoparlörün titremesinin ses şiddetine göre daha az oranda olduğunu hissediyoruz.

Yüksek seviyede müzik dinlemeyi sevenleri tatmin edecek bir ses çıkış şiddeti Sound Joy tarafından sunuluyor. Ses çıkış şiddeti, en yüksek ses seviyesinde, 85-100 dB aralığında geziniyor. 2 metre uzaklıkta ise 79 dB’lik bir ses çıkış şiddeti elde ediliyor. Yani, Sound Joy, kapalı ortamlarda ve açık ortamlarda makul bir menzilde doyurucu bir ses çıkışı sunuyor. Bağlı telefondaki AI Life uygulamasında seçilen ses efektine göre ses çıkış şiddeti değişiklik gösteriyor. Hi-Fi ses efekti daha yüksek bir ses çıkış şiddeti sunarken, Devialet efektinde biraz daha düşük, ancak daha dengeli bir ses şiddeti elde ediliyor. Vocal efekti ise, adından da anlaşılacağı üzere vokallere vurgu yapıyor. Özellikle pop parçalarında sanatçıların sesini bu efekt sayesinde biraz daha ön planda duyabilirsiniz.

huawei sound joy inceleme

Hi-Fi efektinde tizler biraz daha ön planda tutuluyor. En yüksek ses şiddetinde dinlediğimiz bazı parçalarda, nadiren de olsa patlamaları hissettiğimizi söylemeliyiz. Devialet efekti ise baslara biraz daha vurgu yapıyor, tizde hafif kırpmaya gidiyor. Yüksek ses şiddetinde Devialet’nin kararlılığı daha yüksek görünüyor.

Bu ses efektlerinden bağımsız olarak Huawei Sound Joy, seste basları doyurucu biçimde hissetmek isteyenleri fazlasıyla tatmin edecek bir hoparlör niteliğini taşıyor. Açılışta bile yoğun baslı kısa bir müzik duyuluyor. Tabii ki, sahip olduğu ses donanımlarının bunda etkisi büyük. Hatta düşük ses seviyelerinde bile basların varlığı, belirli parçalarda hissedilebilir oluyor. Ne var ki, dinleyeceğiniz parçalarda alçak frekansların, yani basın diğer frekansları bastırmadığını, çok fazla öne çıkmadığını söylemeliyiz. Bu arada Huawei, AI Life uygulaması içinde bir bas ayarı da sunuyor. Eğer baslardan hoşlanan biriyseniz, seviyeyi daha da artırmanız mümkün. Ne var ki, çok keskin ve ayırt edici kulağa sahip olanlar dışında, bu ince ayarların farkını hissedenlerin olmayacağını düşünüyoruz.

Sound Joy’u hem yatay hem de dikey olarak konumlandırabildiğinizi söylemiştik. Ses çıkış şiddeti bakımından yerleşimin çok büyük bir etkisi yok. Ancak yatay konumda pasif radyatörlerin her ikisinin de önünde bir engel olmadığı için, ses iki kulağa da biraz daha dengeli geliyormuş gibi bir his uyandırıyor. Diğer yandan, düşey yönde konumlandırdığınızda, altta kalan radyatörün çıkışı, yüzey yansımasıyla orta frekansları hafif de olsa güçlendiriyormuş gibi bir his uyandırıyor.

huawei sound joy inceleme

Huawei Sound Joy, sadece bir hoparlör değil, aynı zamanda iletişim aracı olarak da kullanılabiliyor. Üzerinde 3 tane mikrofon var. Bu mikrofonların yerleşimi, yatay veya dikey yönde konumlandırılması etkilemeyecek biçimde yapılmış. Mikrofonların varlığı sayesinde bağlı telefona gelen çağrıları hoparlör üzerinden cevaplayabilirsiniz. Ya da bilgisayara bağladığınızda, görüşmeleri gerçekleştirirken ses kaynağı olarak Sound Joy’u tercih edebilirsiniz. Sesiniz karşı tarafa anlaşılır, yeterli ses seviyesinde iletiliyor. Öte yandan arkadaki mikrofon tuşuna basarak bağlı telefondaki sesli asistanı tetikleyebilir ve bunun karşılığında asistanın cevabını Sound Joy üzerinden alabilirsiniz.

Huawei Sound Joy inceleme: Bağlantı Özellikleri

Huawei Sound Joy, şık ve dayanıklı tasarım ve yüksek profilli ses deneyiminin yanı sıra zengin ve kullanışlı bağlantı özellikleriyle de dikkat çekiyor. Öncelikle bu hoparlör Bluetooth 5.2 desteğine sahip. Bu sayede en son kablosuz bağlantı teknolojisinin sunduğu daha hızlı transfer, daha uzun pil ömrü, daha fazla bağlanabilir cihaz desteği, daha uzun iletim mesafesi ve daha kararlı iletim sinyali gibi avantajlardan yararlanma imkanı sağlıyor. Evin içinde kaynak telefonunuz ile Sound Joy farklı odalarda olsa bile, sesin kesilmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor. Eşleştirilmiş bir cihazın yeniden bağlanması da hızlı şekilde gerçekleşiyor. Ayrıca bu son teknolojinin kullanımının, Sound Joy’un uzun pil ömrüne de katkıda bulunduğunu söylememiz gerekiyor.

huawei sound joy inceleme

Eğer bir Huawei cihazınız varsa, Sound Joy’un onunla bağlantı kurması biraz daha pratik biçimde olacaktır. Otomatik tanımlama olarak adlandırabileceğimiz özellik, Harmony OS 2 ve sonraki sürümlere sahip Huawei telefon ve tabletlerinde destekleniyor. EMUI 12 ile çalışan Huawei Nova 9 ile de kullanılabildiğini belirtelim. Ayrıca Huawei Matebook D 16 (AMD), Huawei Matebook 13 2021, Huawei Matebook 14 2021 ve HUAWEI Matebook X Pro 2021 modellerinde de bu özellikten yararlanmak mümkün oluyor. Sound Joy’u eşleştirmek istediğiniz cihazın yakınına getirip arkadaki güç düğmesine basıp açtıktan kısa bir süre sonra, bağlamak istediğiniz ve destekleyen Huawei cihazının ekranında bir bağlantı penceresi göreceksiniz. Bu pencere üzerinden bağlantıyı saniyeler içinde kurmanız mümkün oluyor.

Huawei, bağlantı ve kesintisiz geçiş deneyimini kendi markasını taşıyan cihazlar arasında verimli şekilde gerçekleştirmeye izin veriyor. Huawei akıllı saatini kullanarak cihazlar arasında geçişi yönetebilirsiniz. Bu özellik Watch GT 2 Pro, Watch 3, Watch GT 3 gibi son bir buçuk yıl içinde çıkmış olan Huawei akıllı saatlerinde destekleniyor. Öte yandan bu akıllı saatlerin dahili hafızasına yüklediğiniz parçaları da, Bluetooth bağlantısı aracılığıyla Sound Joy üzerinden dinleyebilirsiniz.

huawei sound joy inceleme

Eğer Huawei cihazınız yoksa, ancak NFC destekli bir Android cihazına sahipseniz, Dokun ve Başlat adlı özellikten yararlanabilirsiniz. Android 5.1 veya üstü sürümle çalışan cihazınızda NFC’yi açın, daha sonra Sound Joy’un üstünde göreceğiniz NFC işaretinin olduğu yere dokundurun. Bu şekilde bağlantı hızlı şekilde kurulacak ve çalan içerik Sound Joy’a aktarılacaktır. Bu özellik NFC destekli Huawei telefonlarında da düzgün biçimde çalışıyor.

Üst sınıf hoparlörler içinde çoklu kurulum özelliğinin bulunduğunu sıklıkla görmeye başladık. Benzer bir özellik Sound Joy’da da mevcut. İki hoparlörü eşleştirerek stereo ses çıkışını elde edebilirsiniz. Özellikle bir salonda parti ortamı yaratmak için bu yöntem epey kullanışlı olacaktır. Huawei, iki Sound Joy’u birbirine bağlamayı da kolaylaştırmış, iki cihazı sırayla sallayarak eşleştirebilirsiniz. Veya arkadaki Stereo tuşuna art arda iki kez basmanız yeterli olacaktır.

huawei sound joy inceleme

Çoğu Huawei akıllı ve çevresel cihazı gibi, Sound Joy’un denetimi ve ayarları için AI Life uygulaması kullanılıyor. Bu uygulama aracılığıyla hoparlörün pil durumunu görebilir, ses seviyesini kontrol edebilirsiniz. Bluetooth ayarlarını yapma, Stereo modunun kurulumunu yapma, zamanlayıcı aracılığıyla kapatma zamanı belirleme, yazılım güncellemeleri, kullanım kılavuzu gibi öğeler bu uygulamada mevcut. Ayrıca yukarıda sözünü ettiğimiz ses efektleri ve bas ayarı da bu uygulamada yer alıyor.

Huawei Sound Joy inceleme: Pil

Pil tarafında da Huawei Sound Joy fazlasıyla güçlü görünüyor. Öncelikle hoparlörde 8800 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pil bulunuyor. Huawei, Bluetooth modundayken bu hoparlörün 26 saatlik çalma süresine ulaşabileceğini belirtiyor. Pratikteki durumdan bir örnek verecek olursak, yüzde 40’lık bir ses seviyesinde, Nova 9’dan Bluetooth ile ses iletimi yapılırken 58 dakikada yüzde 3’lük bir pil tüketimi gerçekleşti. Daha yüksek ses seviyesiyle dinlenildiği durumlarda, Huawei’nin verdiği sürelere ulaşılabileceği görülüyor. Kısacası, Sound Joy gerçekten de güçlü ve iki şarj arasında geçen zamanın epey uzun olabileceği bir hoparlör.

huawei sound joy inceleme

Sound Joy’un şarjı arkasında bulunan USB-C portu aracılığıyla gerçekleştiriliyor. 40W hızlı şarj desteği mevcut. Kutudan çıkan USB-C ve USB-A uçlu kabloyu kullanarak şarj işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bilgisayara veya uygun bir güç adaptörü yardımıyla prize bağlayarak şarj edebilirsiniz. Hoparlör 3 saatte tam olarak şarj oluyor. Ayrıca 40W’lık bir güç adaptörü kullanırsanız ki, çoğu Huawei mobil cihazında bu güç çıkışlı bir adaptör sunuluyor, sadece 10 dakikalık şarj ile bir saatlik çalma süresine ulaşabilirsiniz. 40W Huawei Super Charge güç adaptörüyle gerçekleştirdiğimiz şarj işleminde, sadece 10 dakikada yüzde 15’lik bir doluluk seviyesine ulaştığımızı belirtelim.

Huawei Sound Joy inceleme: Sonuç

Huawei Sound Joy, tüketicilerin bir taşınabilir hoparlörde bulunmasını isteyeceği özelliklerin neredeyse hepsine tik işareti atan bir hoparlör. Öncelikle şık ve sağlam bir tasarıma sahip. Suya dayanıklılığı da önemli bir artı. Böylelikle sadece içeride değil, dışarıda da rahat bir kullanım sağlıyor. Yüksek profilli ses donanımı, yüksek sesle müzik dinlemeyi sevenlerin hoşuna gidecek kalitede bir çıkış sağlıyor. Basların yoğun olduğu bir ses deneyimi isteyenler de bu hoparlörden ayrıca memnun kalacaktır. Üçlü mikrofon yapısı Sound Joy’u ofiste veya ev ofislerinde kullanım için de isabetli hâle getiriyor. Zengin bağlantı özellikleri de Sound Joy’u çekici ve pratik kılan unsurlardan bir tanesi. Huawei cihazınız varsa, Sound Joy’u onlarla birlikte kullanmak çok hoşunuza gidecektir.

2199 TL karşılığında satılan Huawei Sound Joy, fiyat açısından içinde bulunduğu segmentin biraz daha üst taraflarına doğru konumlandırılmış. Ancak tasarımı, yüksek malzeme kalitesi, yüksek ses performansı, zengin bağlantı özellikleri ve uzun pil ömrüyle fiyatının hakkını veren bir taşınabilir olma özelliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER