Teknoloji

Huawei PC için AppGallery uygulama mağazası açmaya hazırlanıyor

huawei appgallery pc

Huawei’nin mobil uygulamalar için açtığı, tıpkı Google Play Store gibi, bir dizi seçilmiş Android uygulamasını içeren kendi uygulama mağazası AppGallery bulunuyor. Huawei’nin AppGallery ile PC yazılım ve uygulamalarını sunacağı bir PC bölümü de açtığı, ancak bunun henüz resmi olarak duyurulmadığı söyleniyor.

Şu anda, Windows ve macOS olmak üzere, yüksek kullanıcı sayısına sahip olan başlıca iki bilgisayar işletim sistemi bulunuyor. Windows işletim sistemine özel uygulama mağazası Microsoft Store son derece yavaş sayılır. Kullanıcıları tam olarak memnun etmekten uzak olduğunu söyleyebiliriz. macOS tarafında ise uygulama indirme deneyimini çok daha iyi ve güvenli şekilde gerçekleştiren, Apple’ın kendi çözümü App Store var.

Artık Huawei’nin akıllı telefonların yanı sıra PC için de mevcut olan ve dünya çapında kullanılabilecek kendi uygulama mağazası olacak. Bununla birlikte Huawei, AppGallery’yi sadece Huawei cihazları için sunabilir. Yine de şirket şu an için, onu tüm Windows bilgisayarlara açtı ve kurulum paketini yayınladı.

Mevcut uygulama mağazalarına kıyasla Huawei AppGallery, kullanıcıları tatmin etmek için daha fazla yeteneğe sahip gibi görünüyor. Huawei AppGallery de, uygulama çeşidi bakımından zengin sayılmayabilir. Ancak kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak kadar basit gibi görünüyor.

Çince karakterlerin olduğu ekran görüntüsüne bakarak çok fazla detay elde etmek mümkün değil. Ancak yazılımın kullanıcı arayüzünün çok ferah olduğunu ve kenar çubuğunun yarı şeffaf bir buzlanmış arka plan ile tasarlandığını, kullanıcılara ferahlatıcı bir deneyim kattığını görebilirsiniz. İlk bakışta, Huawei AppGallery’de keşfedilecek sınırlı seçenek olduğu görülüyor. Ancak bu, şu anda yeterli sayılabilir.

Kenar çubuğuna bakıldığında, PC için AppGallery’nin beş kategori barındırdığı görülüyor: Keşfet, Ofis, Sınıflandırma, Yönetim, Ayarlar. Üst kısımda ise arama kutusu, indirilenler ve normal pencere yönetim kontrolleri var.

Kullanıcı arayüzü basit ve bir kullanıcının yeni uygulamaları yüklemek için daha derinlemesine keşfetmesini gerektirmiyor. Şu anda WeChat, QQ, WPS Office, video düzenleme yazılımı ve resim önizleme yazılımı gibi çeşitli programların olduğu görülüyor. Kullanıcılar ilgili uygulamayı bulduktan sonra, sadece indirme düğmesine basarak indirebilirler. Ayrıca, kullanıcılar indirmeden önce uygulama bilgilerini görüntüleyebilir.

Şu anda, PC için AppGallery’nin resmi olarak ne zaman kullanıma sunulacağına dair bir bilgi yok. Ancak bunun çok yakında gerçekleşmesi muhtemel görünüyor. Yine de, Huawei’nin onu dünya çapında kullanıma sunması biraz zaman alabilir.

İLGİLİ HABERLER