Teknoloji

Huawei P9 serisinin özellikleri internete sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei p9

Huawei, önümüzdeki nisan ayında düzenleyeceği etkinliğin davetiyelerini dağıtmaya başladı. Şirketin söz konusu etkinlikte P9, P9 Lite ve P9 Max modellerini tanıtması bekleniyor. Ancak yeni akıllı telefonları satacak perakendecilerden birisi, daha fazla bekleyememişe benziyor. Oppo ile arasında sadece isim benzerliğinden doğan bir bağ bulunan Oppomart sitesi, Huawei P9, P9 Lite ve P9 Max modellerinin ürün sayfasını ortaya çıkardı. Söz konusu sayfanın halen erişilebilir olması, sayfada belirtilen özelliklerin gerçek olma ihtimalini artırıyor.

Ürün sayfasında P9’un her üç versiyonu için de aynı görsel kullanılsa da, her modelin farklı boyutlara sahip olduğunu unutmamak gerekiyor. Cihazın arkasına yerleştirilen parmak izi tarayıcısı ve çift kameralı kurulum, ürün sayfasındaki fotoğraflarda göze çarpan ilk unsurlar oluyor.

P9’un fotoğraflarından ziyade özelliklerinin göze daha ilginç geldiğini belirtmek gerekiyor. Huawei P9 serinin baz modeli niteliğini taşıyor. Akıllı telefonun 5.2 inç ekranının 1080p çözünürlük sunması bekleniyor. HiSilicon Kirin 950 işlemciye 3 GB LPDDR4 RAM eşlik ediyor. Akıllı telefonun arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü, optik görüntü sabitleyicili ve lazer otomatik odaklama özelliğine sahip kamera bulunuyor. İkinci kameranın değerleri konusunda ise şimdilik ortada bir bilgi bulunmuyor. Ön kamera ise 5 megapiksel çözünürlüğünde.

P9 Max ise hem ekranının büyüklüğü hem de özelliklerinin gelişmişliğiyle göze çarpıyor. Akıllı telefonun 6 inç ekranı 2K QHD çözünürlük sunuyor. Kirin 955 işlemciye 4 GB LPDDR4 RAM eşlik ediyor. Arka kamera P9 ile aynı olsa da, ön kameranın çözünürlüğü 8 megapiksele çıkıyor.

Huawei P9 Lite ise yelpazenin diğer ucunda yer alıyor. Akıllı telefonun 5 inç ekranı, 1080p çözünürlük sunuyor. Cihazın Qualcomm Snapdragon 650 işlemcisine 2 GB RAM eşlik ediyor. Cihazın arkasındaki 12 megapiksel kamerayı, 5 megapiksel ön kamera tamamlıyor.

Oppomart, P9 serisi telefonların ABD satış fiyatlarını da gözler önüne seriyor. Siteye göre; P9 499 dolar, P9 Max 699 dolar ve P9 Lite 299 dolar karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER