Teknoloji

Huawei P9 ile çekildiği ima edilen fotoğraf DSLR ürünü çıktı

huawei p9
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei p9Huawei son zamanlarda en son amiral gemisi P9’un tanıtımı için yoğun bir çaba harcıyor. Tanıtım çalışmalarının bir parçasını da Huawei Mobile’ın Google+ sayfası oluşturuyor. Dün burada paylaşılan bir görsel ile Huawei P9’un arkasında yer alan ikili kamera sisteminin farkı anlatılmaya çalışılmış. Huawei sosyal medya ekibinin paylaştığı fotoğraf mükemmel görünüyor, renklerin dengesi ve ışığın saçılması etkiliyor.

Ne var ki, Google+ üzerinden paylaşılan fotoğraflarda EXIF bilgilerini görmek mümkün. Android Police sitesi de bu etkileyici fotoğrafın Huawei P9 yerine Canon EOS 5D Mark III ve EF70-200mm f/2.9L IS II USM lens ile çekildiğini fark etmiş. Bu ikilinin 10 bin TL’nin üstünde bir maliyeti bulunuyor.

huawei-p9-tanitim-gorsel-050716-2Olayın ortaya çıkmasının ardından Huawei bu fotoğrafın yer aldığı Google+ paylaşımını kaldırdı. The Verge sitesine gönderdiği açıklamada ise sosyal kanallarında paylaşılan fotoğrafın Huawei P9 ile çekilmediğine dair bazı tartışmaların yapıldığını belirtirken, fotoğrafın Huawei P9 reklamının çekimi sırasında profesyonel şekilde çekildiğinin altını çiziyor. Aslında Huawei, bu fotoğrafın P9 ile çekilmediğini, sadece P9 sahiplerine ilham vermek amacıyla paylaşılan profesyonel çekim bir fotoğraf olduğunu belirtiyor. Herhangi bir yanlış anlamaya yol açma niyetiyle hareket etmediğini belirten Huawei, bu durum için özür diliyor ve fotoğrafı kaldırdığını doğruluyor.

Huawei P9 ile ilgili bu yaşananlar sosyal medya uzmanlarına, pazarlamacılara ve marka yöneticilerine iyi bir ders niteliğini taşıyor. Teknolojinin her zaman bir ayak izi vardır ve er ya da geç bir şekilde kendisini belli eder.

İLGİLİ HABERLER