Teknoloji

Huawei P70 serisinde de kamerayla fark yaratmayı hedefliyor

huawei p60 pro inceleme huawei p70

Huawei P70, P70 Pro ve P70 Pro Art modellerinin 2024’te tanıtılması bekleniyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, akıllı telefonlar 2024’ün ilk yarısında resmiyet kazanacak. Bu telefonlara talebin yüksek olmasını bekleyen Kuo, talebin P60 serisini üçe katlayacağını iddia ediyor.

Tecrübeli analiste göre, P70 serisinin satışları 15 milyon seviyesini görecek. P60 serisinin satışlarının 4-5 milyon civarında olduğunu düşününce büyüme oranının yüzde 230 civarında olacağı tahmin ediliyor. Talebin lansman sonrasında beklenen kadar yüksek olmaması durumunda bile satışların 10-12 milyon seviyesinde olması bekleniyor.

Bu artışın Huawei’ye lens tedarik eden Largan ve Sunny Optical gibi üreticilere de yarayacağı belirtiliyor. İki şirket de sezon dışı sevkiyatlarında belirgin bir artış bekliyor. Huawei’nin dünya sahnesine her zamankinden daha güçlü kameralarla dönmeyi hedeflediği biliniyor.

Huawei P70’te 5P lens ve 1/3.6 inç telefoto sensörün bulunacağı söyleniyor. P70 Pro ve Pro Art modellerinde ise 6P zoom lens ve 1/2.5 inç sensörün yer alması bekleniyor.

Pro Art versiyon 1G6P (Bir cam, altı plastik) lens ve ultra geniş açılı kamerada kullanılacak 1 inç sensörüyle diğer iki modelin üstünde duracak gibi görünüyor. Bunun üretiminin çok zor olduğu ve bu zorluğun Largan ve Sunny Optical’ın kasasını dolduracağı söyleniyor.

Huawei P70 serisinin üç üyesi de 5G desteğiyle gelecek

Huawei P70 serisinin küresel sahnede ilgi görmesi durumunda bu seride kullanılan kamera yeniliklerinin başka üreticiler tarafından da uygulanması sonucunu beraberinde getirebilir. Bu üç telefonun da 5G desteğe sahip olacağını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER