Teknoloji

Huawei P70 serisi ultra geniş açılı kamerasıyla çıtayı yukarıya çekecek

Huawei P70 serisi 2024’ün merakla beklenen telefonları arasında yer alıyor. Ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun raporuna göre, P70 serisinde Genius Electrical Optical tarafından üretilen geliştirilmiş ultra geniş açılı kamera kullanılacak. Kameranın detaylarını paylaşmayan Kuo, P70 serisinde P60 serisine kıyasla yüzde 100 ila 120 arasında bir satış artışının hedeflendiğini dile getirdi.

Yeni ultra geniş açılı kamerada özel bir 1G6P (Bir cam, altı plastik unsur) ve 1 inçlik sensörün kullanılması bekleniyor. Bunun genellikle 1/1.56 inç sensörlerin kullanıldığı ultra geniş açılı kameralar için büyük bir sıçrama niteliği taşıdığı söylenebilir. Daha önceki dedikodular, telefonda 7P (Yedi plastik) bir lensin kullanılacağı yönündeydi.

Çinli teknoloji devi, P70 serisinin küresel ölçekte büyük bir etki yaratmasını hedefliyor. 5G desteği ve şirketin kendi üretimi olan sensörlerin kullanılması seriye yönelik beklentiler arasında yer alıyor.

Huawei P70 serisi yılın ilk yarısında resmiyet kazanacak

Kamera sistemi Huawei P70 serisinin en önemli silahlarından biri olacak gibi görünüyor. Bu sistem XMAGE platformunun da kullanılması bekleniyor. Söz konusu platformda nöral işlemci birimi de bulunuyor. Ultra geniş açılı kameranın da en önemli yeniliklerden biri olacağı söyleniyor. P70 serisinin yılın ilk yarısı bitmeden resmiyet kazanması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER