Teknoloji

Huawei P70 serisi için kendi görüntü sensörünü tasarlıyor

Huawei, Mate 60 serisiyle birlikte akıllı telefonlarında kendi tasarımı olan 5G destekli Kirin işlemcileri kullanmaya başlamıştı. Çinli teknoloji devi, benzer bir adım daha atmaya hazırlanıyor. İddiaya göre, Huawei P70 serisinde kullanmak için kendi görüntü sensörünü tasarlıyor.

Huawei uzun süredir akıllı telefonlarında Sony tarafından hazırlanan görüntü sensörlerini kullanıyor. Sony’nin sensörlerinde iki yeşil yerine iki sarı alt piksel bulunuyor. Fixed Focus Digital rumuzlu duyumcu tarafından yapılan paylaşıma göre, Huawei ve Sony arasındaki sözleşme hâlihazırda tamamlanmış durumda ve Çinli üreticinin stoklarında da Sony markalı görüntü sensörleri mevcut değil.

Bu durum da Huawei’nin P70 serisinde kendi tasarımı olan görüntü sensörlerini kullanacağına dair iddiaları alevlendiriyor. Şirket kısa süre önce kamera sisteminde başka bir değişiklik daha yapmış ve Leica ile olan anlaşması bittiği için özel bir nöral işlemci birimi de barındıran XMAGE platformunu geliştirmişti.

Huawei P70 serisi için yeni optik parmak izi tarayıcısı hazırlıyor

P70 serisiyle ilgili haberler bununla sınırlı kalmıyor. Huawei’nin P70 serisi için yeni bir optik parmak izi tarayıcısı hazırlığı içinde olduğu da konuşulanlar arasında yer alıyor. Şirketten konuyla ilgili bir açıklama henüz gelmiş değil. Ancak bu iç tasarımlar önümüzdeki yıl P70 serisi tanıtılırken üzerinde durulan noktalardan biri olabilir.

Huawei P70 serisiyle kendi tasarımı bileşenleri kullanma konusunda bir üst seviyeye çıkacak gibi görünüyor. Şirketin bir mecburiyetten kaynaklanan bu durumu kendi yararına çevirmeyi başardığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER