Teknoloji

Huawei P50 için yeni erteleme iddiası

huawei p50 pro plus

Huawei P50 serisinin çıkışına bir erteleme daha gelmiş gibi görünüyor. Normal şartlar altında Huawei’nin mart ayının sonlarında düzenleyeceği bir etkinlikle HarmonyOS 2.0’ın çıkışını ve bu işletim sistemiyle çalışan P50 serisinin tanıtılması bekleniyordu.

Ancak henüz doğrulanmayan bir bilgiye göre, P50 serisinin tanıtımı haziran ayına ertelendi. Buna rağmen; Huawei, Android’e alternatif olarak hazırladığı işletim sistemini çıkarmak için vakit kaybetmeyecek. HarmonyOS 2.0 nisan ayında duyurulacak.

Huawei’nin Mate X2’yi HarmonyOS 2.0 ile güncelleyeceği biliniyor. Kutusundan HarmonyOS ile çıkacak ilk cihazın ise MatePad Pro 2 tablet olacağı söyleniyor. WGR-AN19 model numarası ve Wagner kod adıyla anılan tablette Kirin 9000 işlemcinin bulunması bekleniyor. Tablet için biri 12.2, diğeri ise 12.6 inç büyüklüğünde iki ekran seçeneğinin sunulacağı söyleniyor. 40W hızlı şarj da tabletin özellikleri arasında sayılıyor.

Huawei P50 serisinin tanıtımı içinse oklar mayıs ayını işaret ediyor. Ancak bu konuda ortada henüz somut bir işaretin olmadığını da belirtmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER