Teknoloji

Huawei P30 Pro ve P30’a DC karartma özelliği geliyor

huawei p30 pro

Huawei P30 Pro ve P30 için Çin’de dağıtıma çıkan yeni yazılım güncellemesi, kullanıcı deneyimini olumlu yönde değiştirecek küçük, ancak kayda değer bir yeniliği beraberinde getiriyor. DC karartma özelliğiyle OLED ekranlarda düşük parlaklık seviyesinde yaşanan titremelerin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

DC karartma teknolojisiyle ekrandaki her bir piksele gönderen akım azaltılıyor. Akımın azaltılması sayesinde piksellerde titreme yaşanması ihtimali de aşağıya çekiliyor. Buna ek olarak, DC karartma özelliği sayesinde telefonun ekranının parlaklık seviyesi de bulunulan ortama göre otomatik olarak ayarlanabilecek. Böylelikle telefonların pil ömrünün de uzayacağını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

Güncellemenin değişik kaydına göre, DC karartma özelliğini akıllı telefonların ayarlar menüsü üzerinden aktif hâle getirmek mümkün olacak. 400 MB büyüklüğündeki güncelleme paketi, akıllı telefonların ekrana entegre parmak izi tarayıcısını da optimize ediyor.

Huawei P30 Pro ve P30’a DC karartma özelliğini getiren güncellemenin Çin dışına ne zaman açılacağı bilinmiyor. Buna ek olarak, özelliğin Huawei’nin diğer amiral gemilerinde kullanıma sunulacağı zaman konusunda da şu an için bilgi verilmiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER