Manşetler

Video: Huawei P30 Pro Kutusundan Çıkıyor

huawei p30 pro kutu açılımı

Huawei P30 Pro, Paris’teki lansmanın hemen ardından elimize ulaştı. Android telefonun kristal, aurora, kırmızı, beyaz ve siyah gibi farklı renk seçenekleri var. Bizim elimizde ise siyah renkli, 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza barındıran versiyon bulunuyor. Huawei P30 Pro kutu açılışı videosunda telefonun kutusunu açıyor, çıkanlara bakıyor ve ilk turu birlikte atıyoruz.

Huawei P30 Pro’nun kutusunu açtığımızda bizi ilk önce telefonun kendisi karşılıyor. Daha sonra diğer bölümlere geçtiğimizde üstüne SIM kart tepsi iğnesi iliştirilmiş, içinde de kullanım kılavuzu ve garanti belgesi bulunan bir zarfla karşılaşıyoruz.

Huawei’nin 40W çıkış sunan SuperCharge özellikli hızlı şarj adaptörü, USB-C – USB kablosu ve USB-C uçlu kulaklık da çıkan diğer bileşenler. 3.5mm – USB-C adaptörüne rastlamadık. Bunun piyasada çıkacak ürünlerde yer alıp almayacağını Huawei’ye sorduk, net bilgi alınca paylaşacağız.

Huawei P30 Pro’nun kurulumu beş dakikanın altında bir sürede tamamlanıyor. Ekran içi parmak izi okuyucusuna parmak izlerinizi tanıtma işlemini ilk kurulumda yapabileceğiniz gibi, daha sonra da gerçekleştirebilirsiniz. Biz videoda parmak izi ekleme ve yüz tanıtma işlemlerini kurulumdan sonra gerçekleştirdik.

Parmak izi tarayıcısının yeri Mate 20 Pro’dakine göre biraz daha aşağı alınmış. Mate 20 Pro’daki yerleşimi beğeniyorduk, ancak P30 Pro’da da aşağı alınması kötü olmamış. Bu yeni yerinde de parmak izi okuyucusu rahat biçimde kullanılabiliyor. Yüz tanıma da hızlı şekilde çalışıyor. Ancak güvenlik seviyesi bakımından parmak izi okuyucusunun biraz daha ileri seviyede olduğunu belirtmekte fayda var.

Huawei P30 Pro’da Android 9 Pie yüklü olarak geliyor. Üstünde de Huawei’nin EMUI kullanıcı arayüzünün EMUI 9.1 olarak adlandırılan en son sürümü var. Kabaca bakıldığında yeni arayüzde fazla değişiklik yok gibi görünse de, uygulama ikonlarında ufak tefek oynamalar yapıldığını görüyoruz. Ayrıca Huawei de Chrome’un yanına kendi internet tarayıcısını eklemiş. Not Defteri gibi uygulamalar da biraz daha öne çıkarılmış. Çok yakında yayınlayacağımı Huawei P30 Pro inceleme yazısı ve videosunda yazılım tarafında sunulan yeniliklere de yakından bakacağız.

Huawei P30 Pro’nun kutusundan çıkanları ve yazıda anlattıklarımızı kendi gözlerinizle görmek isterseniz, videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz. İnceleme de çok yakında gelecek.

İLGİLİ HABERLER