Manşetler

Huawei P30 özel video moduyla kullanıcıların ilgisini çekecek

huawei p30

Huawei’nin gelecek hafta tanıtacağı yeni amiral gemisi P30’a dair sızıntılar art arda geliyor. Dün Evan Blass, telefon için nisan ayında düzenlenmesi planlanan tanıtım etkinliğinin Huawei web sitesinde erkenden paylaşılan fotoğrafını göstermişti. Bu durum telefonun dörtlü arka kamera sistemine sahip olacağını doğruladı. Aynı zamanda telefonun gece video kayıt yetenekleri ve yeni eklenecek”çift görüntülü” video modu da kendisini göstermiş oldu.

Video modu, sayfanın söylediğine göre telefon piyasaya çıktıktan sonra bir yazılım güncellemesiyle sunulacak. Bu özellik sızan sayfadaki en ilgi çekici detay. Telefonun dört arka kamerasından ikisini, daha doğrusu ana lens ve zum lensi aynı anda kullanarak yakınlaştırılmış görünümü ve geniş açılı görünümü birlikte yakalayabiliyorsunuz. Bu da belirli bir uzaklıkta bulunan ve hızlı hareket eden nesneleri daha iyi şekilde çekmeyi sağlayacaktır.

Huawei’nin sitesinde bu video kayıt modunun gerçekten nasıl çalışacağı hakkında fazla detay bulunmuyor. Bu nedenle her iki kaynaktan gelen görüntü aynı zamanda mı kaydediliyor, ya da ikisinden bir tanesini mi seçmek gerekiyor, bunu bilmiyoruz. Çift görünümlü modu diğer kameralarla kullanmanın mümkün olup olmadığını da şu an için bilmiyoruz.

Bunun dışında sayfa sayesinde daha önce de bahsini duyduğumuz dörtlü arka kamera dizisi doğrulanmış oluyor. Aslında geçen hafta içinde, telefonun diğer özellikleriyle birlikte bu ayrıntı da detaylandırılmıştı. 40 megapiksel çözünürlüklü ana sensörün yanı sıra 10x yakınlaştırmalı lens, ultra geniş açılı lens ve time-of-flight kamerası da bulunacak.

Son olarak, sayfada daha önce tanıtılacağı iddia edilen Huawei Watch GT Active akıllı saatinin de geleceği doğrulanıyor. Bu akıllı saatle ilgili olarak adının dışında fazla detay verilmiyor. Ancak geçtiğimiz ekim ayında duyurulan ve yılın başlarında da Türkiye’de satışa sunulan Huawei Watch GT’nin daha sağlam gövdeli bir versiyonunu bekleyebiliriz.

Tüm bu sızıntılar 26 Mart’ta Paris’te düzenlenecek Huawei P30 ve P30 Pro etkinliğinde resmiyet kazanacak. Biz de orada olacağız ve gelişmeleri en hızlı şekilde aktarmaya çalışacağız. Teknoblog’u takipte kalın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER