Teknoloji

Huawei P30 ile birlikte Lite modellerinde üç arka kamera dönemini başlatacak

huawei p30 lite

Huawei her yıl P serisinde kullanıcılara üç akıllı telefon sunuyor. 2019’da da bu gelenek değişmeyecek gibi görünüyor. Seride giriş seviyesini ise Huawei P30 Lite temsil edecek. Bu modele ait olan ve Çin’in sertifika kurumu TENAA‘da yayınlanan fotoğraflar, telefon hakkında önemli detaylar veriyor.

P30 Lite, görsel açıdan üst sınıfta konumlanan kardeşlerinden pek farklı görünmeyeceğe benziyor. Akıllı telefonda ince kenar çerçevelerine sahip, 6.15 inç büyüklüğünde küçük çentikli bir ekranın bulunacağı belirtiliyor. Ekranı alüminyum bir çerçevenin ve cam arka panelin tamamlayacağı görülüyor.

P30 Lite ve büyük kardeşleri arasındaki farkları görmek içinse arka panele bakmak gerekiyor. Akıllı telefonun maliyetini düşük tutmak isteyen şirket, parmak izi tarayıcısını ekranın altına yerleştirmek yerine arka panelde tutuyor. P20 lite ve Mate 20 Lite‘ta iki olan arka kamera sayısının ise P30 Lite ile birlikte üçe çıkacağı görülüyor. P30 serisinin diğer üyelerindeki çift tonlu flaşın yerini tek tonlu LED flaş alırken, ToF sensörü ve lazer otomatik odaklama da vazgeçilen diğer unsurlar olarak göze çarpıyor. Üç kameranın sensörlerinin çözünürlüğünün de düşmesi bekleniyor.

P30 Lite’ın kalbinde Huawei’nin Kirin 710 yonga setinin bulunması öngörülüyor. Bu yonga setine 4 veya 6 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Dahili depolama alanı konusunda akıllara gelen ilk seçenek ise 64 GB oluyor. 128 GB dahili depolama alanı da muhtemel seçenekler arasında bulunuyor. Telefona enerjisini 3240 mAh kapasiteli pilin vereceği ve cihazın kutusundan Android 9 Pie işletim sistemiyle çıkacağı belirtiliyor. İşletim sistemini Huawei’nin EMUI 9 kullanıcı arayüzünün tamamlaması öngörülüyor.

Huawei P30 Lite ne zaman tanıtılacak?

Huawei P30 Lite, 26 Mart’ta P30 serisinin diğer üyeleriyle birlikte Paris’te tanıtılacak. Akıllı telefonun nisan ayının başlarında satışa sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER