Teknoloji

Huawei’nin yeni amiral gemisi P20 beraberinde iki model daha getirecek

huawei p20
Huawei P10

Huawei geçtiğimiz yıl Mobil Dünya Kongresi’nde amiral gemisi telefonu P10 ve P10 Plus’ı tanıtmıştı. P10 Lite ise bu etkinlikten bir süre sonra gözler önüne çıkmıştı. Çinli üreticinin P10’un ardından yola P11 ile devam etmesi beklense de, şirket farklı bir isimlendirme yolunu izleyecek gibi görünüyor. Huawei P20 adını taşıması beklenen müstakbel amiral gemisine dair yeni detaylar da ortaya çıkmaya devam ediyor.

Ünlü duyumcu Roland Quandt, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda P20 ismini doğruluyor. Quandt, P20’yle beraber P20 Plus ve P20 Lite’ın da tanıtılacağını belirtirken; yeni akıllı telefonların kod isimlerini ve renk seçeneklerini de paylaştı.

Quandt’ın paylaşımına göre, P20’nin orijinal versiyonu “Emily” kod adını taşıyor. Akıllı telefon seramik siyah ve “alacakaranlık” olarak isimlendirilen iki renk seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. “Charlotte” kod adlı P20 Plus için de potansiyel kullanıcılar aynı renk seçeneklerinden birini tercih edebilecek. “Anne” kod adlı P20 Lite ise “Klein Mavisi”, “Gece Yarısı Siyahı” ve “Sakura Pembesi” olarak adlandırılan üç renk seçeneğiyle raflardaki yerini alacak. Söz konusu renk seçeneklerinin ülkeden ülkeye farklılık gösterebileceğini ve Huawei’nin başka seçenekleri de listeye ekleyebileceğini belirtmek gerekiyor.

Huawei’nin P20 ailesi için seçtiği kod isimlerin “Bronte Kardeşler” olarak da bilinen yazarlar Emily, Charlotte ve Anne Bronte’den ilham aldığını söylemek çok yanlış olmayacaktır.

Huawei P20 serisi MWC 2018’de gözler önüne çıkabilir

Huawei P20, P20 Plus ve P20 Lite’ın tanıtımı için en uygun platform, şubat ayının sonunda Barselona’da gerçekleştirilecek 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) olacak gibi görünüyor. Huawei, kongre kapsamında büyük bir etkinlik düzenlemek için hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER