Teknoloji

Huawei Nova 9 SE sessiz sedasız ön siparişe çıktı

huawei nova 9 se

Huawei Nova 9 SE ile portföyüne 108 megapiksel kameralı bir telefon ekliyor. Orta segmentte konumlanan telefon için resmi bir duyuru yapılmasa da, cihaz şirketin Malezya ofisinin internet sitesinde boy gösterdi ve bu ülkede ön satışa çıktı. Telefon, 11 Mart itibarıyla genel satışa açılacak.

Nova 9 SE’nin arkasında 108 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik edecek. Super Night Shot (Süper Gece Çekimi) özelliği telefonun öne çıkan yönleri arasında yer alıyor. Çoklu pozlama yaparak birden fazla fotoğraf çekiliyor ve hepsini birleştiriyor. Telefonun önünde de 16 megapiksel kamera bulunuyor.

Ön kamera, telefonun 6.78 inç ekranının üstündeki deliğe yerleştirilmiş. Bu ekranı 1.05 mm. genişliğindeki çerçeve sarıyor. LCD panel 2388 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. Telefonun hem ekranı hem de arka paneli camla korunuyor.

Nova 9 SE kutusundan Android 12 üstüne kurulu EMUI 12 ile çıkıyor. Telefonda Google’ın mobil servislerinin bulunmayacağını hatırlatmak gerekiyor. Huawei bazı detayları hâlâ açıklamış değil. Şirketin bunun için 11 Mart’ı beklediği düşünülüyor.

Açıklanmayan detaylardan birisi de telefonun işlemcisi. Nova 9 SE’nin kalbinde Snapdragon 680 işlemcinin olduğu söyleniyor. Bu işlemcinin 4G uyumlu bir işlemci olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Nova 9 SE’ye ihtiyaç duyduğu enerjiyi 66W SuperCharge desteğine sahip 40000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı da kenardaki güç butonuna yerleştirilmiş. Telefonda 3.5 mm. kulaklık jakı görülmüyor.

huawei nova 9 seHuawei Nova 9 SE, yukarıda da belirttiğimiz gibi, Malezya’da ön siparişe çıkmış durumda. Telefonun fiyatı henüz belli değil. Ancak kullanıcılar 20 ringgit (70 TL) depozito ödeyerek bir cihaz ayırtabiliyor. Nova 9 SE siyah, beyaz ve mavi renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER