Teknoloji

Huawei Nova 9 SE için 108 megapiksel kamera iddiası

huawei nova 9 se

Huawei’nin portföyünde henüz 108 megapiksel kameralı bir telefon bulunmuyor. Şirket amiral gemisi telefonlarında sensör büyüklüğünü çözünürlüğün önüne koyuyor ve böylelikle optik zum sunuyor. Ancak bu durum Huawei Nova 9 SE ile değişecek gibi görünüyor.

Yeni bir sızıntıya göre, Nova 9 SE şirketin 108 megapiksel çözünürlüklü kameraya sahip ilk telefonu olacak. WinFuture sitesinin haberinde telefonun Avrupa’da 250 ila 280 avro arasında bir fiyat karşılığında satılacağı belirtiliyor. Hâlihazırda Avrupa’da fiyatı 300 avronun altında olan çok fazla akıllı telefon olmadığını hatırlatmakta da fayda var.

Huawei çip tedariğinde, özellikle de 5G uyumlu çip tedariğinde sorun yaşıyor. Dolayısıyla Nova 9 SE’nin sadece 4G desteğiyle gelmesi sürpriz olmayacaktır. Bu desteğin Snapdragon 665 ile sağlanacak olması ise kulağa şaşırtıcı geliyor. 2019’un başında duyurulan Snapdragon 665, 11 nm mimarisiyle üretilmişti. Daha yakın zamanda duyurulan ve 6 nm mimarisiyle üretilen Snapdragon 680, Huawei’nin bütçesini zorlayacağı için tercih edilmemiş olabilir.

huawei nova 9 seBu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanının eşlik edeceği ve depolama alanının microSD kartla artırılabileceği belirtiliyor. Akıllı telefon kutusundan Android 11 üstüne kurulu EMUI 12 ile çıkacak. Telefonda tahmin edilebileceği üzere Google Play Servisleri’ne erişim olmayacak.

108 megapiksel ana kamerayı 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü tamamlayacak. Telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunacak.

huawei nova 9 seNova 9 SE’de 2388 x 1080 piksel çözünürlüklü 6.78 inç büyüklüğünde LCD ekranın yer alması bekleniyor. Ekranın yenileme hızı veya nasıl bir camla korunduğu konusunda şu an için bilgi verilmiş değil.

4000 mAh pil, güç butonuna entegre parmak izi tarayıcısı ve NFC desteği de telefonun özellikleri arasında yer alıyor. Sızıntıya göre, Huawei Nova 9 SE yakında Avrupa’da kullanıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER