Teknoloji

Huawei Nova 8 Kirin 820E ile dünyaya açılıyor

Huawei Nova 8

Huawei Nova 8 geçtiğimiz aralık ayında gözler önüne çıkmıştı. Akıllı telefon için Çin dışına açılma zamanı da sonunda geldi. Ancak Nova 8, küresel açılımını bir değişiklikle gerçekleştiriyor.

Huawei Nova 8’in kalbinde şirketin kendi üretimi olan Kirin 985 işlemci bulunuyor. Ancak telefonun uluslararası versiyonunda Kirin 820E tercih edilmiş. Söz konusu işlemci de 7 nm mimarisiyle üretiliyor.

Huawei Nova 8’in uluslararası açılımının ilk durağı Rusya olacak. Akıllı telefonda Kirin 820E işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik ediyor. Dahili depolama alanını microSD kartla büyütmek ise mümkün değil.

Huawei Nova 8’de 6.57 inç büyüklüğünde OLED ekran bulunuyor. Full HD+ çözünürlüklü ekran parmak izi tarayıcısına da ev sahipliği yapıyor. Ekranın orta üst kısmındaki delik ise 32 megapiksel kamerayı barındırıyor.

Akıllı telefonun arkasında ise dörtlü bir kamera sistemi mevcut. 64 megapiksel çözünürlüklü ana arka kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü eşlik ediyor.

Nova 8’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3800 mAh kapasiteli pil veriyor. 66W hızlı şarj desteğiyle bu pil 35 dakika içinde dolduruluyor. 15 dakikalık bir şarj ise pilin doluluk oranını yüzde 60’a çıkarmaya yeterli oluyor.

Huawei Nova 8, Rusya’da 39 bin 999 ruble (4666 TL) karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER