Teknoloji

Huawei Nova 3 reklamında DSLR ile çekilmiş fotoğraf kullandı – Video

huawei nova 3 reklam dslr

huawei nova 3 reklam dslr

Akıllı telefon kameraları giderek daha iyi hâle geliyor, ancak bazen tam donanımlı DSLR’ların yerini almaları mümkün olmuyor. Görünüşe göre, Huawei de böyle düşünüyor. Android Police‘in bir Reddit kullanıcısı AbdullahSab3‘e dayanarak aktardığına göre, şirketin yeni Nova 3 akıllı telefonu için hazırladığı reklamın kamera arkası fotoğrafı, şirketin reklamda gösterildiği gibi akıllı telefonu değil, bir DSLR makinayı kullandığını gösteriyor.

Reklamın ortalarında görüldüğü gibi, Huawei’nin yapay zekâ ve kamera teknolojisinin nasıl çalıştığını göstermek amacıyla, birbiriyle tartışan bir çift birden selfie fotoğraf çekmeye girişiyor. Kamera teknolojisi sayesinde kadın, makyaj yapmamış olsa bile güzel görünüyor. Reklamdaki aktris Sarah Elshamy tarafından paylaşılan ve şimdi çoktan silinmiş olan bir Instagram fotoğrafı, selfie fotoğrafının Nova 3 ile değil, bir DSLR tarafından, profesyonel bir fotoğrafçı tarafından çekildiğini gösteriyor. Aslında, Nova 3 çekim yapılan sahnede hiçbir şekilde yer almıyor.

Huawei konuyla ilgili olarak, reklamda fotoğrafın Nova 3 ile çekildiğinin hiçbir zaman iddia edilmediğini söylüyor. Ne var ki, reklam bu fotoğrafın akıllı telefonla çekildiği algısını yerleştiriyor.

Android Police’in de belirttiği gibi, bu durum Huawei’nin pazarlama kazalarına ilk örnek değil. Şirket daha önce de P8’in resmi fotoğraflarının kenar çerçevelerinde photoshop’lama yaparken yakalanmıştı. Aynı zamanda Google+ sayfasında P9 ile çekildiği mesajıyla paylaşılan fotoğrafların EXIF bilgilerinden, bunların Canon EOS 5D Mark III ile çekildiği anlaşılmıştı.

Keşke Huawei telefonunun reklamını gerçekten güçlü olduğu yanlara dayanarak yapsaydı. Muhtemeldir ki, aynı sahne Nova 3 ile de yeteri kadar etkileyici biçimde çekilebilirdi. Ancak şirket işini garantiye almayı, cihazın kapasitesini pazarlama perdesinin arkasına saklamayı tercih etti.

İLGİLİ HABERLER