Teknoloji

Huawei Nova 12 Pro ve Ultra’nın kamera detayları ortaya çıktı

huawei nova 12

Huawei Nova 12 serisinin üyeleri 26 Aralık’ta resmen gözler önüne çıkacak. Geri sayım devam ederken, seriyle ilgili sızıntılar da devam ediyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından yapılan paylaşım, Huawei Nova 12 Pro ve Ultra modellerinin kamera detaylarını gözler önüne seriyor.

Paylaşıma göre, Nova 12 Pro ve Nova 12 Ultra’da ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. f//1.4-4.0 değişken diyafram genişliğine sahip olan bu sensör, daha önce Huawei markalı pek çok akıllı telefonda karşımıza çıkmıştı. Söz konusu telefonlar arasında Nova 11 Ultra, P60 Pro ve Mate 60 serisinin üyeleri yer alıyor.

Hem Nova 12 Pro hem de Nova 12 Ultra çift ön kamerayla kullanıcıların karşısına çıkacak. Ön tarafta ana kamera görevini 60 megapiksel çözünürlüklü sensör üstlenecek. Ultra geniş açılı olması beklenen bu sensöre 8 megapiksel çözünürlüklü ikinci bir kamera eşlik edecek. Bu kurulum Nova 11 Pro ve Ultra’dakilere benzer olsa da, Digital Chat Station ikinci kameranın düzgün bir 2x telefoto lens olacağını belirtiyor.

huawei nova 12 pro

Huawei Nova 12 Pro ve Ultra, 1220p ekranlarla gelecek

Huawei Nova 12 Pro ve Nova 12 Ultra 1.5K çözünürlüklü ekranlarla gelecek. Bunun 1220p çözünürlüklü ekranlar için Çin’de kullanılan bir pazarlama terimi olduğunu belirtmekte fayda var. Nova serisinde periskop kameranın olmayacağı da şimdiden bilinenler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER