Teknoloji

Huawei Nova 12 Pro sızıntısı hem ekranı hem de önemli özellikleri gösteriyor

huawei nova 12 pro

Huawei Nova 12 serisi telefonlarını 26 Aralık’ta Çin’de gözler önüne çıkaracak. Sızıntılar sayesinde serinin amiral gemisi olması beklenen Nova 12 Ultra’nın pek çok özelliği şimdiden görülmüştü. Bu telefonda Mate 60 serisinde kullanılan Kirin 9000S işlemcinin saat hızı daha düşük bir versiyonuna yer verilmesi bekleniyor. Weibo’da paylaşılan yeni bir görsel ise Huawei Nova 12 Pro modelinin hem ön panelini hem de bazı önemli özelliklerini gözler önüne seriyor.

Sızan görselde Nova 12 Pro, Device Info HW uygulamasını çalıştırırken görülüyor. Bu görselde ilk olarak ekranın orta üst kısmındaki kapsül şeklindeki kesik göze çarpıyor. Söz konusu tasarım, telefonun iki ön kamerayla geleceğinin sinyalini veriyor. 2776 x 1224 piksel çözünürlüklü kavisli ekranın yenileme hızının 120 Hz olduğu tahmin ediliyor. ADA-AL00 model numarası da ekranda görülenler arasında yer alıyor.

Sızıntıda esas dikkat çeken nokta ise işlemci oluyor. Ekranda telefonun işlemcisinin Kirin 8000 olduğu bilgisi yer alıyor. Bu işlemcinin henüz resmen duyurulmaması paylaşımı biraz daha ilginç hâle getiriyor. 12 GB LPDDR4 RAM ve Hi1105 NFC çipi de sızıntıda görülenler arasında yer alıyor.

huawei nova 12 pro

Huawei Nova 12 Pro hangi özelliklerle gelecek?

Ünlü duyumcu Digital Chat Station da Nova 12 Pro hakkında bazı detaylar paylaştı. Akıllı telefonun 6.78 inç büyüklüğünde ekrana sahip olacağını belirten ünlü duyumcu, Kirin 8000’in performans bakımından Nova 12 Ultra’daki Kirin 9000S işlemcinin altında kalacağını dile getirdi. Nova 12 Pro’nun diğer özelliklerinin Ultra versiyonla benzer olması bekleniyor.

Huawei Nova 12 Pro’da ana ön kamera görevini 60 megapiksel sensörün üstleneceği ve bu sensöre 8 megapiksel portre kameranın eşlik edeceği söyleniyor. Arka tarafta ise 50 megapiksel ana kameranın bulunduğu belirtiliyor. 100W şarj destekli 4600 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER