Teknoloji

İnce tasarımıyla dikkat çeken Huawei Nova 10 SE tanıtıldı

huawei nova 10 se
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Nova 10 ve Nova 10 Pro bir süre önce Türkiye’de satışa sunulmuştu. Bu ikilinin yanına yeni bir cihaz daha eklendi. Huawei Nova 10 SE serinin üçüncü üyesi olarak gözler önüne çıktı.

Nova 10 SE de serinin diğer üyelerinde karşımıza çıkan iki büyük halkalı kamera tasarımını koruyor. Söz konusu tasarım Huawei tarafından “Star Orbit Ring” (Yıldız Yörünge Halkası) olarak adlandırılıyor. 7.39 mm kalınlığındaki Nova 10 SE, tartıda 184 gram çekiyor.

Nova 10 SE’nin kalbinde 4G uyumlu bir işlemci olan Qualcomm Snapdragon 680 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB. 6 GB RAM seçeneğinin sadece 128 GB depolama alanıyla birlikte sunulduğunu belirtmekte de fayda var.

huawei nova 10 seAkıllı telefonun 6.67 inç büyüklüğündeki 90 Hz OLED ekranı Full HD+ çözünürlük sunuyor. OLED panelin varlığına rağmen, Huawei parmak izi tarayıcısını telefonun güç butonuna entegre etmeyi seçmiş.

Huawei Nova 10 SE 108 megapiksel çözünürlüklü bir ana kameraya sahip. Ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera eşlik ediyor. Ana kamerayla 1080p video kaydı yapılabiliyor. Telefonun önünde ise 16 megapiksel çözünürlüklü kamera mevcut.

Nova 10 SE Çin dışında da satışa sunulacak. Akıllı telefon kutusunda EMUI 13 kullanıcı arayüzüyle çıkacak.

Nova 10 SE ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4500 mAh kapasiteli pilinden alıyor. 66W şarj desteğine sahip bu pil, USB-C girişi üzerinden doldurulacak. Çift SIM kart yuvası bulunan telefonun 8 GB RAM’e sahip versiyonlarında NFC desteği de kullanıcıları bekliyor.

Huawei Nova 10 SE için gümüş, yeşil ve siyah olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Telefonun ne zaman piyasaya çıkacağı ve fiyatının ne olacağı konusunda ise şimdilik bilgi verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER