Manşetler

Huawei yeni bir Nexus cihazı üstünde çalışıyor

huawei nexusHuawei Nexus 6P geçtiğimiz yılın sonbaharında tanıtılmış ve oldukça iyi geri dönüşler almıştı. Akıllı telefonun gördüğü ilgi, cihazın yeni versiyonunun piyasaya sürülüp sürülmeyeceği konusunda gözlerin Google’a çevrilmesine neden oldu.

İnternet devi cihaz üretim ortakları konusunda ketum bir tavır takındığı için bu konudaki merakı dindirmek de Çinli üreticiye kalmışa benziyor. Gear Burn’e konuşan Huawei Güney Afrika Tüketici Ürünleri Grubu Genel Müdürü Charlene Munilall, şirketinin yeni bir Nexus cihazı üzerinde çalıştığını doğruladı. Munilall röportajında “Bu arada bu yıl için yeni bir Nexus cihazı hazırlıyoruz.” ifadesini kullandı.

Huawei, geçtiğimiz yıl LG ile birlikte Google’ın iki Nexus akıllı telefon üretim ortağından biri olmuştu. Google standart bir Nexus deneyimi isteyenler ve daha üst sınıf bir şeyler arayanlar için farklı seçenekler sunmaya devam edeceğini açıklamıştı. Huawei’nin bu rollerden birini üstlenmesi ihtimal dahilinde olsa da, daha önce çıkan haberlerde her iki cihazın da HTC tarafından üretileceği ve söz konusu cihazların Marlin ve Sailfish kod isimlerini taşıdığı belirtilmişti.

HTC’nin denklemdeki varlığı, Huawei’nin Nexus serisi için bir tablet üretmesi ihtimalini de akıllara getiriyor. Google’ın geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü ve tamamen kendi tasarımı olan Pixel C’nin arkasına Huawei tarafından üretilecek Microsoft Surface benzeri bir cihazı da eklemesi olasılıklar arasında görülüyor.

Google’ın bu yöndeki duyurusunun yine sonbaharda gerçekleştirilmesi bekleniyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Huawei yöneticisinin açıklamasını destekleyecek veya yalanlayacak başka açıklamalarla karşılaşmak şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER