Teknoloji

Huawei MediaPad X2 sekiz çekirdekli işlemci, çift SIM kart ve 4G LTE destekleriyle geliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

huawei-mediapad-x2-010315

Huawei MediaPad X2, Çinli şirketin Barselona’da başlayacak 2015 Mobil Dünya Kongresi kapsamında düzenlediği basın etkinliğinde resmiyet kazandı. Huawei’nin ilk sekiz çekirdekli işlemci taşıyan tableti olma özelliğini taşıyan MediaPad X2’de çift SIM kart seçeneği de bulunuyor.

MediaPad X2’de 7 inç, 1200 x 1920 piksel çözünürlüklü IPS ekran bulunuyor. Tabletin çerçeve oranı sadece yüzde 80, bu da küçük bir çerçevenin ekranı sardığı ve yüzey alanının çoğunu ekranın kapladığı anlamına geliyor.

7.28 mm.’lik ince gövdesinde 2 GHz 64-bit sekiz çekirdekli Kirin 930 yongaset barındıran bu tablet Cat 6 4G LTE ve çift SIM kart desteklerini de barındırıyor. Böylelikle 300 Mbps’ye varan veri indirme hızlarına ulaşmak mümkün olacak. 4G LTE gelecek yıl Türkiye’ye geldiğinde de bu hıza ulaşımı destekleyecek altyapının kullanılması hedefleniyor.

MediaPad X2’nin arkasında 13 megapiksel, önünde de 5 megapiksel kamera bulunuyor. Önde yer alan selfie kamerasının f/2.4 diyafram açıklığı ve 22 mm. geniş açılı lens gibi özellikleri bulunuyor. Bu da onu düşük ışık ve panorama çekimleri için epey kullanışlı hâle getiriyor.

5000 mAh kapasiteli bir pile sahip olan Huawei MediaPad X2 bir günlük kullanım için yeterli gücü kullanıcılara sunuyor.

Huawei MediaPad X2’nin standart versiyonunda 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunacak. Premimum modelde ise 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza olacak.

Fiyat ve piyasaya çıkış bilgilerinin çok yakında açıklanması bekleniyor. Huawei MediaPad X2’nin ön incelemesini önümüzdeki günlerde Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER