Teknoloji

Huawei MediaPad M5 iki farklı ekran boyutuyla iPad Pro’ya meydan okuyor

Huawei mediapad m5
Görsel: SlashGear

Müstakbel amiral gemisi P20’yi 2018 Mobil Dünya Kongresi’ne (MWC 2018) getirmeyen Huawei, yeni dizüstü bilgisayarıyla birlikte MediaPad M5 Android tabletini görücüye çıkardı.8.4 ve 10.8 inç ekran seçenekleri bulunan Huawei MediaPad M5, Apple’ın iPad Pro serisine rakip olması amacıyla hazırlanmış gibi görünüyor. Tablet satışlarında genel düşüşe rağmen pazara olan inancını kaybetmeyen Huawei, geride kalan üç yılda bu pazarda çift haneli oranlarda büyüdüğüne dikkat çekti.

Yeni MediaPad M5 tabletlerin hedef kitlesinde de bu büyümenin itici gücü olan kitle yer alıyor. Huawei, medya tüketimine ve dizüstü bilgisayar dışında da içerik oluşturmaya odaklanmış kullanıcılara ulaşmayı hedefliyor. Her iki modelde de 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip ClariVu IPS ekranları tercih eden Huawei, tabletlerin kalbine de kendi üretimi olan Kirin 960 yonga setini yerleştirmiş.

Görsel: SlashGear

MediaPad M5 tabletlerin tasarımında Huawei’nin akıllı telefonlarının tasarım dilinden izler göze çarpıyor. Tablette metal kasayı 2.5D kavisli cam tamamlıyor. U harfi şeklindeki anten şeritleri de Huawei’nin akıllı telefonlarını hatırlatan unsurlar arasında bulunuyor. MediaPad M5 için hücresel bağlantı özellikli versiyonlar da sunuluyor.

8.4 inç ekranlı Huawei MediaPad M5’te Harman Kardon imzalı çift hoparlör bulunuyor. 10.8 inç ekranlı modelde ise hoparlör sayısı dörde çıkıyor. 10.8 inç modelin arka panelinde yer alan bağlantı noktaları sayesinde Huawei’nin klavye kılıfını tablete monte etmek mümkün oluyor. Tam boydaki klavye sayesinde 10.8 inç ekranlı MediaPad M5, teorik olarak dizüstü bilgisayarın yerini alıyor.

Klavyenin takılmasıyla birlikte Android’in arayüzü Windows arayüzüne daha yakın bir yapıya bürünüyor. Huawei’nin EMUI 8.0 kullanıcı arayüzünü taşıyan MediaPad M5, Office tarzı uygulamalarla doküman yönetimini kolaylaştırıyor. 10.8 inç ekranlı model, Huawei’nin M-Pen adını taşıyan özel kalemini de destekliyor. 50 gün pil ömrü vadeden kalem, USB Type-C girişi üzerinden 1 saatte şarj edilebiliyor.

Görsel: SlashGearMediaPad M5’in şarjı da USB-C girişi üzerinden gerçekleşiyor. Huawei’den yapılan açıklamaya göre, 8.4 inç ekranlı MediaPad M5 ile 11 saat boyunca 1080p çözünürlüklü videolar izlenebiliyor. Tam şarj için ise 2 saatten kısa bir süreye ihtiyaç duyuluyor. 10.8 inç ekranlı modelde ise video izleme süresi 10 saate inerken, şarj süresi de 3 saatin biraz altına çıkıyor.

Huawei MediaPad M5, ilkbaharda raflardaki yerini alacak. Çnli üreticinin tabletleri için ne kadar ödemenin gerekeceği ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER