Teknoloji

Huawei MateView GT oyun monitörü tanıtıldı

HarmonyOS işletim sistemli MatePad tabletlerini ve Watch 3 serisi akıllı saatlerini tanıtan Huawei, başka bir ürünü daha gözler önüne çıkardı. Bu ürünlerden birisi de kavisli oyun monitörü Huawei MateView GT oldu.

Huawei’nin ilk oyun monitörü olan MateView GT, multimedya içerikler için de optimize edilmiş. Böylelikle monitör üzerinde video düzenleme işleminin  de daha rahat yapılabileceği belirtiliyor. 34 inç büyüklüğündeki monitör 3440 x 1440 piksel çözünürlük sunuyor. Monitörün görüntü oranı ise 21:9.

Yenileme hızı 165 Hz olan MateView GT, Crosshairs ve Karanlık Alan Kontrolü gibi oyun odaklı özelliklere geliyor. Normal parlaklık seviyesi 350 nit olan monitör 4000:1 kontrast oranına sahip.

HDR10 desteğiyle gelen MateView GT, DCI-P3 renk gamının yüzde 90’ını, sRGB’nin ise yüzde 121’ini kapsıyor. DisplayPort 1.4 girişinin bulunduğu monitörde iki adet HDMI 2.0 girişi de mevcut. İki USB-C girişinden birisi ise güç kablosu girişi olarak kullanılıyor.

huawei mateview gtHuawei MateView GT’de stereo hoparlörlerin bulunduğu yerleşik bir ses çubuğu mevcut. Buna ek olarak, monitöre iki mikrofon da yerleştirilmiş. 3.5 mm. jak ile kulaklık ve mikrofon da takılabilen monitörde RGB aydınlatmalı dokunmatik kontrol alanının renkleri kişiselleştirilebiliyor. Monitörün kutusundan 135W şarj adaptörü de çıkacak.

Huawei MateView GT Avrupa’da, Rusya’da, Japonya’da, Asya-Pasifik bölgesinde, Latin Amerika, Orta Doğu, Afrika ve diğer bölgelerde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER