Manşetler

Huawei’den üç yeni tablet: MatePad Pro 12.6, MatePad Pro 10.8 ve MatePad 11

huawei matepad pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei bugün düzenlediği etkinlikte üç yeni tableti gözler önüne çıkardı. 12.6 ve 10.8 inç ekranlı MatePad Pro tabletlere MatePad 11 eşlik ediyor. HarmonyOS işletim sistemiyle gelen ilk tabletler dikkat çekici başka bir özelliğe daha sahip. 10.8 inç MatePad Pro ve MatePad 11’in kalbinde Qualcomm Snapdragon işlemciler bulunuyor.

Bütün bu donanımsal ve yazılımsal değişiklikler, Huawei’nin içinde bulunduğu koşulların bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Çin dışında Google uygulamalarının hakimiyetinde olan Android’den kurtulmaya çalışan Huawei, bir taraftan da ABD’nin yaptırımları nedeniyle kendi Kirin yongalarının üretiminde sıkıntı yaşıyor. Bu durum şirketi Qualcomm gibi üreticilerden işlemci almak zorunda bırakıyor.

10.8 inç MatePad Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 870 bulunuyor. MatePad 11 ise Snapdragon 865 işlemciyle geliyor. 12.6 inç ekranlı MatePad Pro ise Huawei’nin Kirin 9000E işlemcisini taşıyor. Huawei’nin en çok bu modelle ilgili bilgi paylaşımı yaptığını belirtmekte de fayda var.

Huawei’nin yeni tabletlerini ilginç kılan esas unsur ise donanımlarından ziyade yazılımları. HarmonyOS’e geçiş, Huawei’ye Google uygulamalarını geri getirmiyor. Huawei’nin giderek büyüyen uygulama mağazası AppGallery, yaklaşık iki yıldır olduğu gibi yine deneyimin merkezinde bulunuyor.

ArsTechnica sitesi, HarmonyOS’in Android’in farklılaştırılmış bir versiyonu olduğunu iddia etmişti. The Verge sitesi ise yeni MatePad Pro’ya WhatsApp’ın resmi APK’sının indirilebildiğini ve bunun da ArsTechnica’yı doğruladığını belirtiyor.

huawei matepad proHarmonyOS ile yenilenen MatePad Pro da tıpkı selefi gibi iPad Pro’yla benzerlikler taşıyor. FreeNote özelliği sayesinde M-Pencil’i kullanarak diyalog kutularına yazı yazmak mümkün hâle geliyor. El yazısı da otomatik olarak yazılı metne dönüştürülüyor. Tabletin ana ekranına da sık kullanılan uygulamalara erişimi kolaylaştıran bir “dock” ekleniyor.

12.6 inç ekranlı MatePad Pro’da ön kamera, ekranın uzun kenarına yerleştirilmiş. Böylelikle kameranın konferans görüşmeleri için daha uygun hâle gelmesi sağlanmış. 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü OLED ekranın siyahlarının derinliği de dikkat çeken özellikler arasında sayılıyor.

12.6 inç Huawei MatePad Pro 10050 mAh pille geliyor

Huawei’nin ekran yansıtma teknolojisi de yeni MatePad Pro’da mevcut. Böylelikle akıllı telefon ekranını tablete yansıtmak mümkün oluyor. Buna ek olarak, artık tabletin ekranı da Huawei’nin uyumlu dizüstü bilgisayarlarına yansıtılabilecek ve bilgisayar üzerinden uygulamalarla etkileşime geçilebilecek.

12.6 inç ekranlı Huawei MatePad Pro, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 10050 mAh kapasiteli pilden alacak. Bu pil, tek şarjla 14 saatlik bir kullanım süresi sağlayacak. 40W kablolu ve 27W kablosuz şarj desteğine sahip tablet, 10W ters kablosuz şarj özelliği de sunacak. Arkasında üç kamera bulunan tablette dört mikrofon ve sekiz hoparlör mevcut. Huawei, yeni tabletlerinin fiyatları ve bağlantı seçenekleri konusunda ise henüz bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER