Teknoloji

Video: Huawei MateBook X Pro Kutusundan Çıkıyor

huawei matebook x pro kutu açılımı

Huawei MateBook X Pro’nun yeni nesil versiyonu MWC 2019’da tanıtılmıştı. 13.9 inç, 3000 x 2000 piksel çözünürlüklü ekran, sekizinci nesil Intel Core i7 işlemci, Nvidia MX150 GPU gibi özelliklerle MateBook X Pro hareket hâlinde yüksek performans arayanlara hitap eden bir dizüstü bilgisayar olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’de de satışa sunulan bu dizüstü bilgisayar elimize ulaştı. 512 GB SSD ve 8 GB RAM barındıran versiyonunu kutusundan çıkarıyor, daha sonra kurulumunu yapıp ilk turu atıyoruz.

Beyaz renkli ve şık bir kutuda gelen MateBook X Pro’nun koyu gri renkli metal gövdesi oldukça çekici görünüyor. Kutunun kapağını kaldırdığımızda bizi ilk karşılayan dizüstü bilgisayarın kendisi oluyor. Onun altında iki adet kutu var. Bunların bir tanesinden USB-C kablosu ve görüntü adaptörü çıkıyor. VGA ve HDMI portları, aynı zamanda USB-C portu bu adaptörde mevcut. Diğer kutudan da şarj adaptörü çıkıyor. Şarj adaptörü çok büyük değil, çanta da yer kaplamaz.

Huawei MateBook X Pro’yu kutusundan çıkarıp parmak izi okuyuculu güç butonuna bastığımızda hemen açılmadı. Öncelikle USB-C kablosu ve adaptörüyle prize bağlamamız gerekti. Başlangıçta pilinin boş olduğunu düşündük, ancak kontrol ettiğimizde yüzde 60 civarında bir pil doluluğu vardı. Eğer MateBook X Pro satın alırsanız, bu hususa dikkat etmenizde fayda var. Eğer cihaz açılmazsa, önce bir prize bağlayın.

Kurulum işlemi 5 dakika gibi bir sürede tamamlanıyor. Kurulum sırasında parmak izini de ekledik. Bu da ekran kilidini açma veya kullanıcı girişi yapma işlemlerini kolaylaştırıyor. Windows hesap bilgilerini girdikten sonra OneDrive eşleştirmesi de var, ancak bunu etkinleştirmemeniz yararınıza olabilir. Her ne kadar OneDrive’daki dosyalar bilgisayara doğrudan indirilmese de, nedendir bilinmez, 80 GB’lık bir alana bölünen C: dizini daha en baştan doldu. 380 GB kapasiteli D: dizini ise dosyalar için boş biçimde bekliyor. Huawei’nin neden böyle bir bölümleme yaptığını anlamadık. Eğer yaptıysa da, C: dizinini biraz daha geniş kapasitede tutsa, daha iyi olurdu.

Huawei MateBook X Pro ile ilgili daha fazla ayrıntıyı çok yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede bulacaksınız. Şimdilik sizi kutu açılışı videosu ile baş başa bırakalım. İyi seyirler!

İLGİLİ HABERLER