Teknoloji

Patent dosyası Huawei Mate X2 hakkında yeni detaylar veriyor

huawei mate x2

Huawei Mate X2 kısa süre içinde çıkacak gibi görünmüyor. Ancak bu durum Huawei’nin yeni katlanabilir telefonu üzerinde çalışmadığı anlamına gelmiyor. Söz konusu çalışmaların son işareti, Çin Ulusal Fikri Mülkiyet Ofisi’ne (CNIPA) yapılan yeni bir patent başvurusunda görüldü. Bu başvuruda Mate X2’nin model numarası da ortaya çıkıyor.

Yeni patent dosyasında Mate X2’nin tasarımı konusunda daha fazla detay görmek mümkün oluyor. İçe doğru katlanan ekranın dışta kalan kısmında ön kameranın yerleştirilebileceği delik bulunuyor. Akıllı telefonun arkasında da dikdörtgen bir kamera modülü bulunuyor. Burada en üstte kalan sensörün periskop lens olması muhtemel görünüyor.

Son dedikodulara göre, Mate X2’de 8.03 inç büyüklüğünde kesintisiz bir ana ekran bulunuyor. Dış ekran panelinin büyüklüğü ise 4.5 inç. Mate X2 tasarımı itibarıyla Samsung’un kısa süre önce piyasaya sürdüğü Galaxy Z Fold 2‘yi hatırlatıyor. Telefonun parmak izi tarayıcısının da kenara yerleştirilmesi bekleniyor.

Mate X2’nin menteşe mekanizmasıyla rakibi katlanabilir telefonlara karşı avantaj kazanabileceği belirtiliyor. Bu mekanizmada telefon dümdüz kapalıyken herhangi bir açıklık bulunmuyor. Ancak telefonun bambaşka bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkma ihtimalinden de bahsediliyor.

Patent dosyasında Mate X2’nin TET-AN00 model numarası da görülüyor. Bu model numarası ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından doğrulandı. Huawei Mate X2, büyük ihtimalle Kirin 9000 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER