Teknoloji

Huawei’nin katlanabilir telefonundan dikkat çekici satış başarısı

huawei mate x

Huawei‘nin ilk katlanabilir telefonu Mate X, geçtiğimiz şubat ayında tanıtılmıştı. Ancak akıllı telefonun satışlarının başlaması ekim ayını bulmuştu. 23 Ekim itibarıyla Çin’de ön siparişe çıkan Huawei Mate X için ilk hızlı satış etkinliği de bugün itibarıyla gerçekleştirildi.

İlk hızlı satış etkinliği sonucunda ortaya çıkan tablonun Huawei adına sevindirici olduğu söylenebilir. Şirketin kullanıcılara sunduğu Mate X stokları çok kısa süre içinde tükendi. Stokların dakikalar içinde tükenmesi, akıllara Huawei’nin çok az sayıda cihazı satışa sunmuş olabileceği ihtimalini de getirdi.

Mate X’e olan ilgiden memnun görünen Huawei, ikinci hızlı satış etkinliği için de fazla zaman kaybetmeyecek. Şirketten yapılan açıklamada, Mate X için planlanan ikinci hızlı satış etkinliğinin 22 Kasım itibarıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Mate X’in OLED ekranı tamamen açıldığında kullanıcıların karşısına 8 inç büyüklüğünde bir ekran çıkıyor. Katlandığında ise telefonun önünde 6.6 inç, arkasında ise 6.38 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor.

Huawei Mate X Kirin 980 ile geliyor

Mate X’in kalbinde Kirin 980 yonga set yer alıyor. Bu yonga set, Huawei’nin kendi üretimi olan 5G modemi de barındırıyor. 8 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı da bu yonga sete eşlik ediyor. Daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyanlar Huawei’nin NM bellek kartıyla 256 GB ekstra depolama alanı elde edebiliyor.

Huawei Mate X’in pili, 55W hızlı şarj desteğine sahip. Bu teknoloji duyurulduğu dönemin en hızlısına sahip olsa da, daha sonra çıkan telefonlar bu unvanı Mate X’in elinden almıştı.

Huawei Mate X, Çin’de 16 bin 999 yuan (13 bin 942 TL) karşılığında satılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER