Teknoloji

Huawei Mate X’i bekleyenlere kötü haber

huawei mate x ön inceleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei‘nin ilk katlanabilir telefonu Mate X, geçtiğimiz şubat ayında tanıtılmıştı. Tanıtımın üstünden altı ay geçmesine rağmen, akıllı telefon henüz piyasaya çıkmadı ve kısa vadede bu durum değişecek gibi görünmüyor. TechRadar sitesinde yer alan habere göre, Huawei Mate X eylül ayında da piyasaya çıkamayacak.

Mate X’in çıkış tarihindeki son erteleme, Huawei’nin Shenzhen’deki genel merkezinde düzenlenen bir basın toplantısında açıklandı. Çinli üretici daha önce katlanabilir telefonunun çıkışı için eylül ayını işaret etmişti. Son ertelemenin ardından Samsung Galaxy Fold‘un piyasaya çıkan ilk katlanabilir telefon olma ihtimali iyiden iyiye arttı.

Mate X’in çıkışını bir kez daha erteleyen Huawei, bir yandan da telefonun yeni versiyonları üstünde çalışıyor. Şirket, telefonun yeni versiyonuna daha fazla ekran yerleştirmeyi planlıyor. Önümüzdeki yıl için planlanan yeni versiyonda çelik arka kapağın yerine cam bir panelin tercih edileceği ve bu cam yüzeylerin kullanılabilir, dokunmatik ekranlar olabileceği belirtiliyor.

Bunun mühendislik açısından oldukça büyük bir meydan okuma olduğu söylenebilir. Katlanabilir telefonlarda cam arka panel kullanımının önündeki sorunların çözülmesinin uzun yıllar alabileceği belirtiliyor. Hâlihazırda Mate X’in 8 inçlik ekranında bile camın kullanılmadığını unutmamak gerekiyor.

Huawei Mate X ne zaman satışa sunulacak?

Huawei Mate X, büyük ihtimalle önümüzdeki kasım ayında satışa sunulabilir. Çinli üreticinin bu tarihi daha ileri atması pek muhtemel görünmüyor. Huawei’nin akıllı telefonu 2020’nin başlarındaki Çin Alışveriş Festivali’nden önce satışa sunmayı planladığı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER