Teknoloji

Huawei Mate 9 Pro Android 7.0 Nougat ile gelecek

huawei mate 9

huawei mate 9Huawei’nin 3 Kasımda Almanya’nın Münih şehrinde düzenleyeceği etkinlikte bir değil, iki Mate 9 telefonunu tanıtması bekleniyor. Her iki modelin de 2016 sona ermeden satışa çıkacağı belirtilirken, teknik özelliklerinin birbirlerinden biraz farklı olacağı ifade ediliyor.

Şirket içinde “Manhattan” kod ismiyle anılan standart Mate 9 modeli, Huawei’nin kendi üretimi olan sekiz çekirdekli Kirin 960 yonga setini barındıracak. Akıllı telefonun 5.9 inç ekranının Full HD çözünürlük sunması öngörülüyor.

Kirin 960 işlemciye 4 GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcılara 64 ve 128 GB olmak üzere iki farklı seçeneğin sunulması bekleniyor. Leica lensli 12 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamera ve parmak izi tarayıcısı diğer muhtemel bileşenler arasında sayılıyor.

Huawei Mate 9 Pro daha yüksek çözünürlüklü ekran barındıracak

Diğer model ise Huawei Mate 9 Pro adıyla kullanıcıların karşısına çıkacak. “Long Island” kod adıyla anılan telefonda da 5.9 inç ekran bulunacak. Ancak ekran çözünürlüğü 2560 x 1440 piksel olacak. Buna ek olarak dahili depolama alanı seçenekleri arasına 256 GB’nin de eklenmesi beklentiler arasında yer alıyor.

huawei mate 9 pro
Huawei Mate 9 Pro

Mate 9 modelleri arasındaki bir diğer fark ise işletim sistemi olacak. Mate 9 kutusundan büyük ihtimalle Android 6.0.1 Marshmallow ile çıkacak. Huawei Mate 9 Pro ise Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle gelecek. Bütün bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse 3 Kasım tarihini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER