Teknoloji

Huawei Mate 9 IFA 2016 kapsamında görücüye çıkabilir

huawei mate 9Huawei Mate 9 ile ilgili dedikodular birkaç aydır etrafta dolaşsa da, ortaya somut şeyler çıkmamıştı. Ancak son sızıntı ile bu durum değişiyor. Çin’in popüler sosyal medya platformu Weibo’da paylaşılan iki fotoğraf, Mate 9’un tasarımı hakkında fikir edinmeyi sağlıyor. Söz konusu fotoğraflarda görülen kasanın Huawei’nin yeni akıllı telefonuna ait olduğu belirtilirken, bazı özellikler de fotoğraflarla birlikte gün yüzüne çıktı.

Mate 9’da Full HD çözünürlüğe sahip 5.9 inç ekran olacağı söyleniyor. Şirketin akıllı telefonda kendi üretimi olan Kirin 960 işlemciyi kullanacağı belirtilirken, RAM konusunda 4 ve 6 GB olmak üzere iki farklı seçeneğin sunulacağı konuşuluyor. Bu noktada Samsung Galaxy Note 7’nin Huawei’nin anavatanı çinde 6 GB RAM’li versiyonuyla boy göstereceğini hatırlatmakta fayda var.

Huawei Mate 9 16 megapiksel kamerayla gelebilir

Mate 9’un bileşenlerine ilişkin olarak ortaya atılan iddialar arasında sadece kamera konusundaki iddia hayal kırıklığı yaratıyor. Akıllı telefonda 16 megapiksel kamera bulunacağı söyleniyor. Daha önceki dedikodularda telefonda 20 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın yer alabileceği belirtilmişti.

Fotoğraflarda görülen kasa, göze oldukça hoş geliyor ve şirketin genel tasarım anlayışını yansıtıyor. Sızıntının gerçek olup olmadığını görmek ve Mate 9’a dair daha detaylı bilgilere ulaşmak içinse IFA 2016’yı beklemek gerekecek gibi gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER