Teknoloji

Huawei Mate 8 Ön İnceleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 8’i Kasım 2015’te sadece Çin pazarına özel bir telefon olacak şekilde duyurmuştu. Geçen ayki CES 2016’da ise bu telefonun uluslararası pazarda sunulacak versiyonları tanıtıldı ve çıkış takvimi açıklandı. MWC 2016’daki Huawei standında da Mate 8 için bir yer ayrılmış. Biz de fırsattan istifade ederek bu telefonla geç de olsa tanışalım dedik.

huawei mate 8

Mate 8’in teknik özelliklerine baktığımızda 6 inç, 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü IPS-NEO LCD ekran, HiSilicon Kirin 950 yongaset, 32 GB dahili hafıza, 3 GB RAM, microSD kart yuvası gibi başlıca özellikleri görüyoruz. Bunun yanı sıra telefonun bir de 64 GB dahili hafıza ve 4 GB RAM barındıran Premium versiyonu da bulunuyor. Kamera tarafında ise 16 megapiksel arka kamera ve 8 megapiksel ön kamera dikkat çekiyor. Büyük ekranlı bir telefon olmanın verdiği avantajla 4000 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pil de barındırıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Huawei MateBook Ön İnceleme

Huawei Mate 8, son zamanlarda Huawei’den gördüğümüz metalden yapılmış telefonların genel havasını, şıklığını barındırıyor. 6 inç ekranın çerçevesinin dar tutulması ve telefonun inceliği sayesinde tutuş o kadar da zahmetli değil. Her şeyden etkileyici olanı ise Kirin 950 işlemcinin performansı. Huawei’nin dört adet 2.3 GHz Cortex A72 ve dört adet 1.8 GHz Cortex A53 çekirdek barındıran işlemcisi epey hızlı, uygulamaları hiç bekletmeden açıyor. Bu da büyük bir performansı işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER