Teknoloji

Huawei Mate 8 IFA’dan önce bir kez daha görüntülendi

huawei-mate8-dedikodu-210815-1

Huawei yeni akıllı telefonu Mate 8’i 2 Eylülde IFA’da düzenleyeceği bir etkinlikte tanıtmaya hazırlanıyor. “8” adını taşıyan Huawei etkinliğinin davetiyeleri çoktan gönderildi. Şimdi de bu etkinliğin başrol oyuncusu olacak, şimdiye kadar Mate S veya Mate 7S adlarıyla da anılan telefona ait fotoğraflar sızdı.

Çinli sosyal ağ Weibo üzerinden sızdırılan fotoğraflarda yeni cihazın Huawei Mate 8 adını taşıyacağı görülüyor. Mate8’in ekranı 2.5D cam panelle örtülecek. Bu da camın kenarlarının telefonun ön yüzünün kenarlarına ulaşacağını, ekranın kenardan kenara akan bir görüntü izlenimi uyandıracağını gösteriyor.

Mate8’de muhtemelen Kirin 950 işlemci bulunacak. Bu işlemci sızan benchmark test sonuçlarına göre Samsung’un Exynos 7420 işlemcisini bile performans anlamında geride bırakıyor.

huawei-mate8-dedikodu-210815-2

Sızan son teknik özellik ise pil kapasitesi. Huawei Mate8’in 4500 mAh gibi devasa bir kapasiteye sahip olacağını gösteriyor. Normalde bu pil kapasitesini 7 inç ekranlı tabletlerde görürüz, ancak Huawei Mate 8 o kadar büyük bir akıllı telefon olmayacak. Bu yüksek kapasiteli pil sayesinde normal yoğunluklu bir kullanımda tek bir şarjla iki güne varan çalışma ömrünü elde etmek mümkün olabilir.

Huawei Mate 8 ile ilgili detayları gelecek ayın başında başlayacak IFA ile birlikte duyma şansı elde edeceğiz.

huawei-mate8-dedikodu-210815-3

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER