Teknoloji

Huawei Mate 60 serisiyle küresel akıllı telefon pazarında yeniden söz sahibi olmayı hedefliyor

huawei mate 60

Huawei Mate 60 serisinin üç üyesini geride kalan iki hafta içinde sessiz sedasız gözler önüne çıkarmıştı. Bu üç telefon da 5G desteğiyle gelmişti. Çin kaynaklı yeni bir habere göre, bu telefonlar Huawei’nin küresel akıllı telefon pazarındaki etkisini yeniden artırmaya yönelik bir girişimin ilk adımları olma niteliğini taşıyor. Kaynaklar Huawei’nin yeni telefonlarını Çin dışında kullanıcılarla buluşturacağını ancak bunun için henüz bir tarih verilemeyeceğini belirtiyor.

Huawei, ABD ve Çin arasında beş yıldan uzun süre önce başlayan ticaret savaşının en büyük esiri konumunda. Amerikan teknolojilerine erişimi engellenen şirket, bu nedenle telefonlarında 5G desteğini sunamamıştı. Ancak Mate 60 serisinin üyeleri şirketin Çin’deki kaynaklarla geliştirdiği Kirin 9000S işlemci sayesinde 5G desteğiyle birlikte kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

Huawei’den işlemci konusunda henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak gelen haberler, işlemcinin tamamen yerel kaynaklarla hazırlandığını gösteriyor. Çinli şirketlerin kısa süre içinde bu kadar karmaşık süreçler hakkında gerekli uzmanlığa sahip olmasının etkileyici olduğu söylenebilir.

Huawei bu yıl için 30 milyon telefon üretim hedefini 38 milyona çıkarmış durumda. Bu 38 milyonun 20 milyonunun sevkiyatının şimdiden gerçekleştirilmiş olduğu belirtilirken, kalan 18 milyonun 6 milyonunun da Mate 60 Pro siparişlerinin oluşturması bekleniyor.

Huawei Mate 60 serisinin Çin dışına çıkışı için kapıyı açık bırakmıştı

Daha önce çıkan bazı haberlerde Huawei Mate 60 serisinin Çin dışına çıkmayabileceği ifade edilmişti. Huawei’den konuyla ilgili bir açıklama gelmese de, şirket küresel pazara çıkışı ihtimal dışı bırakmamıştı.

Huawei bir dönem Çin akıllı telefon pazarında yüzde 42’lik bir pazar payına sahipti. Bu pay şu sıralarda yüzde 10’un altına inmiş durumda. Küresel pazar payı ise Amerikan yaptırımlarının başladığı 2019’un ortalarına kıyasla neredeyse altı kat düşerek yüzde 3 seviyelerine geriledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER