Teknoloji

Huawei Mate 60 Pro, Çin’de satışa çıktı: Yüksek talep ve 5G yetenekleri gündemde

huawei mate 60 pro

Huawei, son amiral gemisi akıllı telefonu Mate 60 Pro‘nun satışını Çin’de resmen başlattı. Bu hamle, halkın cihaza olan yüksek beklentileri ve talebi doğrultusunda önemli bir adım oldu. Çin’de, büyük şehirlerde yer alan Huawei mağazalarının önünde pazar günü uzun kuyruklar oluştu. Geçen hafta salı günü şirket, beklenmedik bir şekilde, muhtemelen Çin yapımı 5G uyumlu bir yongaseti kullanan bu akıllı telefon için ön siparişleri açmıştı.

Huawei Mate 60 Pro, ABD yaptırımlarını aşarak Piyasaya sürüldü

5G yongaseti konusunda detay verilmemiş olsa da, sektör gözlemcileri ve sosyal medya kullanıcıları, bu beklenmedik lansmanın, ABD yaptırımlarına rağmen Çin’in bağımsız teknolojik araştırma ve geliştirme kapasitesini öne çıkardığına inanıyor. Ön sipariş veren tüketiciler, pazar günü saat yerel saatle 18:08’de telefonlarını mağazalardan alabileceklerini öğrendi. Önde gelen e-ticaret platformları Huawei Mall, Taobao ve JD.com’da aynı saatte satışlar başlayacağı belirtildi. Pazar günü yerel saatle 19:10 itibarıyla, yeni telefon Taobao ve JD.com’da tükenmiş durumdaydı.

ABD’nin 2019 yılından itibaren Huawei’nin ileri düzey 5G çipleri ve yazılımları satın almasını engellemesi, şirketin yüksek seviyeli akıllı telefon işini olumsuz etkiledi. Ancak Mate 60 Pro’nun başarısı, Huawei’nin akıllı telefon iş kollarında dönüşümün sinyallerini veriyor olabilir. Ayrıca, 12 Eylül’de iPhone 15 serisinin piyasaya sürülecek olması nedeniyle, Huawei’nin ilk hamle avantajı elde etmeye çalışabileceği de konuşuluyor.

Bir Pekinli ofis çalışanı olan Bay Long, “Artık iPhone’dan daha ‘gösterişli’ bir hediye. Kullananlar milli gurur yaşıyor,” dedi. Long, bir Mate 60 Pro satın aldı ve telefonun 10-15 gün içinde geleceğini belirtti.

Bazı sektör analistleri, güçlü geri dönüşün Huawei’nin akıllı telefon işletmeleri için bir dönüm noktası olabileceğini öngörürken, telefonun erken piyasaya sürülmesi iPhone 15 serisini 12 Eylül’de piyasaya sürecek olan Apple ile Çin’de rekabette ilk hamle avantajını elde etmeyi de hedefini de taşıyor olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER