Teknoloji

Huawei Mate 40 Pro Plus için yeni sızıntılar

huawei mate 40
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei Mate 40 serisi 22 Ekim’de resmen gözler önüne çıkacak. Tasarıma doğru geri sayım devam ederken seriye dair sızıntılar, ilginç bir şekilde, oldukça sınırlı kalmıştı. Ancak Huawei Mate 40 Pro Plus modeline ait yeni sızıntıların görülmesi, bu durumu bir nebze de olsa değiştiriyor.

Huawei’nin Mate 40 serisinde entegre 5G modemi bulunan Kirin 9000 işlemcisini kullanması bekleniyor. Ancak Huawei’nin elindeki işlemci stoğunun yeterliliği konusunda ciddi soru işaretleri bulunuyor. 66W hızlı şarj ve en azından modellerden biri için beşgen şeklindeki kamera modülü tasarımı gibi özellikler daha önce gündeme gelmişti.

İnternete sızan yeni bir kılıf tasarımı, beşgen kamera modülüne sahip modelin Mate 40 Pro Plus olduğunu gösteriyor. Kılıf için hazırlanan görseller, ilginç tasarımlı kamera sistemine biraz daha yakından bakmayı da sağlıyor. Modülün sağ üst köşesinde yer alan periskop kamera göze çarpan ilk unsur olurken, bunun altındaki sensör de ana kamera gibi görünüyor. Ancak Huawei’nin büyük sensörlü ultra geniş açılı kameralarını da unutmamak gerekiyor. Dolayısıyla söz konusu kamera, ultra geniş açılı seçenek de olabilir.

Sol taraftaki kameralardan birinin orta mesafe yakınlaştırma kamerası olması muhtemel görünüyor. Diğer kameranın ise makro kamera, derinlik veya Uçuş Süresi sensörü olabileceği belirtiliyor.

Huawei Mate 40 Pro Plus ile ilgili sızıntılar bununla sınırlı kalmıyor. Akıllı telefonun kutusuna ait iki fotoğraf da şimdiden internette dolaşıyor. Kutu üzerindeki etikete bakıldığında telefonun 5G desteğine sahip olduğu, 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı taşıdığı görülüyor. Telefona dair tüm bilgileri öğrenmek için 22 Ekim’e kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER