Teknoloji

Huawei Mate 40 Pro Plus DxOMark’a göre en iyi kamera telefonu

huawei mate 40 pro plus dxomark

Huawei yazılım tarafında ABD ile Çin arasında sürmekte olan ticaret savaşlarından fazlasıyla etkilense de, kamera performansı tarafında her geçen modelde üstüne yeni bir şeyler koymaya devam ediyor. Şirket geçtiğimiz ekim ayında Mate 40 serisi telefonlarını tanıtmıştı. Bu modellerden Huawei Mate 40 Pro da geçtiğimiz günlerde ülkemizde satışa çıkmıştı. Mate 40 Pro, akıllı telefon kameraları konusunda otorite kabul edilen bir yayın organı olan DxOMark’ın en iyi kamera performansı listesinde en başa yükselmişti.

Ne var ki, DxOMark daha henüz serinin en üst seviye modeli olan Huawei Mate 40 Pro Plus’ı incelememişti. Şimdi site o telefonu da inceledi ve Mate 40 Pro Plus’taki güncellenmiş kameralar liderliği bir önceki lider olan Huawei Mate 40 Pro’dan almasına yardımcı oldu.

DxOMark’ın belirttiğine göre, Huawei Mate 40 Pro Plus topladığı 139 toplam kamera puanı ile dünyadaki en iyi kamera sistemine sahip akıllı telefon oldu.

Bu puan, daha önceki lider Huawei Mate 40 Pro’nun altından üç puan daha yüksek. Mate 40 Pro Plus 144 fotoğraf puanı alırken video tarafında da 115 puan aldı. Ayrıca bu telefon yakınlaştırma performansında 98 puan aldı. Bu tarafta 101 puan alan Mi 10 Ultra’nın altında kaldı.

DxOMark’ın incelemesinde Huawei Mate 40 Pro Plus’ın şikayet edecek fazla nokta bırakmadığı belirtiliyor. Kamera pozlamasının doğruluk derecesinin yüksek, dinamik aralığın da geniş olduğu belirtiliyor. Kamera sistemi düşük ışıklı ortamlarda da gürültüsüz biçimde iyi görüntüler üretiyor. Ne var ki, incelemede içeride, aydınlatılmış ortamlarda çekim yaparken pozlama kararsızlıklarıyla karşılaşılabildiği belirtiliyor.

Huawei Mate 40 Pro Plus kamera özellikleri

Huawei Mate 40 Pro Plus’ın arkasında toplam beş kamera bulunuyor. 50 megapiksel, f/1.9 ana kamera sensörü, 12 megapiksel, f/2.4 telefoto sensör, 8 megapiksel, 10 kat optik yakınlaştırma özellikli periskop kamera, 20 megapiksel, f/2.4 ultra geniş açılı lens ve ToF 3D derinlik sensörü arkada yer alıyor. DxOMark’ın Huawei Mate 40 Pro Plus kamera incelemesini buradan okuyabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER